NOVI TREND Dodavanje maslinovog ulja u kavu
Prošloga mjeseca Starbucks je lansirao svoju ‘Oleato’ kavu, koja sadrži tri nova napitka od kave s ekstra djevičanskim maslinovim uljem. Koji su benefiti takve kombinacije?
Linija je inspirirana mediteranskom tradicijom uzimanja žlice maslinova ulja ujutro, u isto vrijeme kada mnogi ljudi uživaju u šalici kave ili espressa. Tim Starbucksa imao je ideju spojiti to dvoje pa je stvorena linija ‘Oleato’.
Postavlja se pitanje jesu li napitci od kave s maslinovim uljem zdravstveno dobri?
Poput trenda u prošlom desetljeću, koji je kombinirao kavu ili s kokosovim uljem ili maslacem, dodavanje maslinova ulja kavi može ponuditi neke zdravstvene benefite, prenosi Poslovni.hr.
Kada je riječ o interakciji maslinova ulja s kavom, valja znati da ulje oblaže sluznicu želuca, što može usporiti apsorpciju kofeina iz kave. To može pomoći da se izbjegne takozvani ‘pad’ koji često slijedi nakon brzog buđenja. Ova sposobnost premazivanja želuca također pomaže neutralizirati dio kiselosti kave.
Maslinovo ulje je samo po sebi superhrana sa svojim impresivnim prednostima. Puno je mononezasićenih i polinezasićenih masnoća korisnih za srce, koje pomažu u smanjenju lošeg (LDL) kolesterola dok povećava dobar (HDL) kolesterol, što može pomoći u prevenciji bolesti srca. Također je utvrđeno da maslinovo ulje snižava krvni tlak.
B.K.
PROČITAJTE JOŠ: