Projekt "Dalmatinska marenda" osvojio nagradu za Gastronomski doživljaj godine
Na svečanoj dodjeli Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada u petak navečer, u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner u Opatiji, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije (TZ SDŽ) osvojila je prestižnu nagradu u kategoriji Gastronomski doživljaj godine za projekt „Dalmatinska marenda“.
Projekt „Dalmatinska marenda“ prepoznat je kao izuzetno uspješan u istinskoj promociji autentične dalmatinske kuhinje i tradicije, nudeći turistima jedinstven gastronomski doživljaj koji obuhvaća lokalne specijalitete i kulturološki kontekst.
- „Dalmatinska marenda“ predstavlja ključnu komponentu autentične dalmatinske turističke ponude, koja ističe lokalnu baštinu i običaje kroz okuse i mirise tradicionalnih jela. Kroz ovu inicijativu TZ SDŽ nastoji pružiti turistima nezaboravno iskustvo, a pritom razvijati održivi i autentični turizam. Zahvaljujemo se svim partnerima, sudionicima i svima koji su podržali ovaj projekt i doprinijeli njegovom uspjehu. Ova nagrada potvrda je da je Splitsko – dalmatinska županija vrhunska gastronomska destinacija, a TZ SDŽ nastavit će predano raditi na tome da bude prepoznata kao jedno od najboljih gastronomsko – turističkih odredišta – izjavila je Ivana Vladović, direktorica TZ SDŽ.
Ali to nije sve!
Osim nagrade za „Dalmatinsku marendu“, Splitsko-dalmatinska županija tijekom ove je godine osvojila nagrade i priznanja u različitim kategorijama. Spomenimo samo nagradu za aktivni turizam, hotel godine te ponudu u čarter turizmu, ali i Folklorni ansambl Jedinstvo Split koji je slavio u kategoriji "Ljudi u turizmu" ili primjerice Juru Vojkovića iz Splitsko-dalmatinske županije koji je osvojio nagradu u kategoriji konobara. Jure je tako djelatnik godine i primjer čovjeka kao ključa uspjeha u turizmu.
Što se hvalevrijednog projekta „Dalmatinske marende“ tiče, kojeg već neko vrijeme aktivno promiče i Morski.hr, možemo samo još jednom istaknuti kako se radi o čuvanju samog srca Dalmacije, njezine specifične gastronomije, malih i velikih obiteljskih restorana, konoba i svih onih koji s posebnom strašću njeguju ostavštinu naših starih i tijekom cijele godine mirisima iz svoje kuhinje obogaćuju naše kale.
Bravo!
J.T.
PROČITAJTE JOŠ: