Projekt "Dalmatinska marenda" osvojio nagradu za Gastronomski doživljaj godine

Na svečanoj dodjeli Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada u petak navečer, u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner u Opatiji, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije (TZ SDŽ) osvojila je prestižnu nagradu u kategoriji Gastronomski doživljaj godine za projekt „Dalmatinska marenda“.

Projekt „Dalmatinska marenda“ prepoznat je kao izuzetno uspješan u istinskoj promociji autentične dalmatinske kuhinje i tradicije, nudeći turistima jedinstven gastronomski doživljaj koji obuhvaća lokalne specijalitete i kulturološki kontekst.

- „Dalmatinska marenda“ predstavlja ključnu komponentu autentične dalmatinske turističke ponude, koja ističe lokalnu baštinu i običaje kroz okuse i mirise tradicionalnih jela. Kroz ovu inicijativu TZ SDŽ nastoji pružiti turistima nezaboravno iskustvo, a pritom razvijati održivi i autentični turizam. Zahvaljujemo se svim partnerima, sudionicima i svima koji su podržali ovaj projekt i doprinijeli njegovom uspjehu. Ova nagrada potvrda je da je Splitsko – dalmatinska županija vrhunska gastronomska destinacija, a TZ SDŽ nastavit će predano raditi na tome da bude prepoznata kao jedno od najboljih gastronomsko – turističkih odredišta – izjavila je Ivana Vladović, direktorica TZ SDŽ.

Foto: Dalmatia.hr

Ali to nije sve!

Osim nagrade za „Dalmatinsku marendu“, Splitsko-dalmatinska županija tijekom ove je godine osvojila nagrade i priznanja u različitim kategorijama. Spomenimo samo nagradu za aktivni turizam, hotel godine te ponudu u čarter turizmu, ali i Folklorni ansambl Jedinstvo Split koji je slavio u kategoriji "Ljudi u turizmu" ili primjerice Juru Vojkovića iz Splitsko-dalmatinske županije koji je osvojio nagradu u kategoriji konobara. Jure je tako djelatnik godine i primjer čovjeka kao ključa uspjeha u turizmu.

Što se hvalevrijednog projekta „Dalmatinske marende“ tiče, kojeg već neko vrijeme aktivno promiče i Morski.hr, možemo samo još jednom istaknuti kako se radi o čuvanju samog srca Dalmacije, njezine specifične gastronomije, malih i velikih obiteljskih restorana, konoba i svih onih koji s posebnom strašću njeguju ostavštinu naših starih i tijekom cijele godine mirisima iz svoje kuhinje obogaćuju naše kale.

Bravo!

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

GREGADA Tradicionalna dalmatinska marenda
Dalmatinska marenda projekt je Splitsko-dalmatinske turističke zajednice koji je započeo prije gotovo dvije godine s ciljem brendiranja izvorne dalmatinske kuhinje i kulinarske baštine. U suradnji s Morskim HR i poznatim dalmatinskim restoranima koji njeguju upravo izvornu tradicijsku spizu, vikendom ćemo odabrati po jedno jelo upravo na način kako se to
BRUDET ILI BRUJET Tradicionalna dalmatinska marenda
Izvrsna je vijest da je projekt Splitsko-dalmatinske županije u kojem sudjeluje Morski HR, zajedno s nizom tradicionalnih restorana i konoba u našoj rubrici “Gastro”, dobio u Opatiji ovogodišnju nagradu za naj gastronomski doživljaj. Upravo zato nam je veliko zadovoljstvo promovirati tradicionalna dalmatinska jela s restoranima koji rade čitavu godinu. Danas