Proljetno izdanje Vrsaranskih goložeca – Gourmet manifestacija posvećena istarskim delicijama
VRSAR – Svi ljubitelji autohtone istarske kuhinje i odličnih vina napokon su došli na svoje jer prvi vikend u svibnju donosi posebno iznenađenje. S nestrpljenjem dočekuju proljetno izdanje gourmet manifestacije Vrsaranske goložece koja će se održati od 6. do 15. svibnja u Vrsaru, a svi koji se baš tada nađu u Istri moći će okusiti vrhunske tradicionalne specijalitete spravljene od svježih, lokalnih namirnica, njegujući bogatu tradiciju i kulturu ovoga kraja.
Svi će posjetitelji tako moći uživati u pravim gurmanskim rapsodijama koje će za njih spremati poznati vrsarski restorani Basilico, Bevanda, Dvi palme, Fančita, Goran, Kod Luce, Rotonda i Srdela.
Hladni morski tris od hobotnice, srdele na savor, brodet s palentom ili pak šugo od boškarina s njokima, medaljoni u umaku od terana i istarski pršut samo su neki od brojnih specijaliteta koji će, vjerujemo, zasigurno oduševiti i ona najzahtjevnija nepca. Mesni ili riblji meni – izbor je samo na vama, a ako još uvijek niste postali zaljubljenik u istarske delicije, prava je prilika da to postanete uz promotivne cijene menija od samo 130 kuna.
Spretno i domišljato spajajući kontinentalnu i mediteransku kuhinju, vrsarska gourmet ponuda već je dobro poznata i domaćim i stranim posjetiteljima, a posebno se ističe po tradicionalnim receptima koje brižno čuva od zaborava i, prilagođavajući ih suvremenim trendovima, udiše im novi život. Vrhunski gourmet doživljaji samo su jedan od razloga zašto Vrsar, ali i cijela Istra, svake godine privlači sve više i više stalnih posjetitelja i gostiju.
Sada već peto izdanje zanimljive gurmet manifestacije, samo je jedno od brojnih događanja koja se održavaju u Istri tijekom cijele godine, kontinuirano obogaćujući cjelokupnu ponudu i jačajući poziciju Istre kao nezaobilazne turističke i gourmet destinacije.
I.B.