U Rijeci počinje prvi ovogodišnji WINE EnoGASTRO VIP događaj

RIJEKA - Prvi ovogodišnji WINE EnoGASTRO VIP Event 'poteći će' 1. ožujka iz Rijeke, gdje će u hotelu Bonavia Plava Laguna od 13 sati započeti sedmu godinu evenata.

Nikada veći broj izlagača (55), iznimno veliki interes gostiju, izuzetno bogat, vrlo poseban i drugačiji program nego li je bio slučaj do sada, najave su ovogodišnjih edukativnih evenata.

Otvorenje je u 13 sati, dok iznimno bogat program mnogobrojnih predavanja i radionica započinje u 13:45. Sudeći prema interesu te shodno riječima organizatora prostor od 80 sjedećih mjesta biti će malen.

Radionice započinju predstavljanjem kastavske belice pod nazivom 'Belica - od zaboravljenog do vrhunskog vina' koju vode emninentni stručnjaci Dejan Rubeša OPG Plovanić vina, enolog dr. Tomislav Pavlešić i poznati sommelier i ugostitelj i vlasnik Kastavskog hotela Kukuriku Nenad Kukurin. Radi se o degustacijskoj radionici u kojoj će Belica biti sljubljena s kvarnerskom delicijom.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Održan drugi Dan vina i gastronomije Zadarske županije
U kongresnom centru Fortis u Falkensteiner Punta Skala Resortu, u organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije, održan je ‘2. Dan vina i gastronomije Zadarske županije’. Bio je to susret proizvođača prehrambenih proizvoda Zadarske županije, renomiranih chefova i stručnjaka iz područj…
Epidemiologinja i kardiolog proizvode pjenušce od istarskog grožđa na francuski način
Došli su iz Francuske u Istru i počeli ostvarivati svoje snove. Liječnici po struci, oduvijek su bili opčinjeni vinom. U maloj vinariji proizvode vlastito, i nisu mogli bez dodira s onim po čemu je Francuska i najpoznatija - pjenušcem. Jacqueline i Olivier u malo su Gračišće u središnjoj Istri stig…
Međunarodni festival pjenušca - Ova vina, uz Zvjezdarnicu motiv su za dolazak u Višnjan
VIŠNJAN - Na 4. Međunarodnom festivalu pjenušaca u Višnjanu, najbolje pjenušce predstavilo je 20-ak izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Mjehurić do mjehurića. Svježina, ″perlanje″ i aroma ono su po čemu se razlikuju pjenušava vina. 23 izlagača predstavila su svoje najbolje uratke. No šamp…