Ucvirkenfest u Puli - Gastronomska manifestacija posvećena čvarku, ucvirku, žmari, ciccioli
PULA - Ove subote na pulskoj tržnici održan je 22. Ucvirkenfest, gastronomska manifestacija posvećena čvarku, ucvirku, žmari, ciccioli. Svaki kraj u Hrvatskoj ima svoje čvarke, ali Istra je, putem ove dugogodišnje manifestacije, pokazala da ima najviše jela od čvaraka.
U velikoj padeli pripremana je palenta krumpirica, prelivena vrelim čvarcima. U isto vrijeme, tri ekipe natjecale su se u taljenju čvaraka. Naime, gosti manifestacije bile su dvije ekipe iz Udruge branitelja proizvođača Panonija, jedna slavonska i jedna baranjska. Treći sudionik je bio Danijel Erman iz Žminja. Neutralna komisija odlučila je čiji su čvarci najbolji, a nagrade sudionicima uručio je gradonačelnik Filip Zoričić.
Organizator Ucvirkenfesta bio je Grad Pula.
I.N.