ZEMLJA GURMANIJA – GURMANLUK Švoj i špinjača
Švoj i Špinjača. Bija Sokol opet na moru. Čistome, pravome. Uvatija svašta lipoga i zdravoga. A meni se smješkali ovi švoji iliti listovi. Uz njih teke špinjače iz Lađevaca.
U zemljici uz nabujalu Bribišnicu, koja se uliva u Prukljan kroz Guduću, a počinje podno moje najdraže Bribirske glavice. Krije mnoge priče i povijesne i gurmanske.
Ode su dvi greške – jedna jer sam slika mobitelom, a druga šta sam ija masline iz jednog trgovačkog lanca uvezene iz Španjolske. Sramota. Uz činjenicu da i mi polako postajemo maslinarski uvaženi. Evo obećanja da ću nastojat nikad više.
Papra smo stavili malo šarenoga, ulja Dobrodolačkoga i uživali i u mirisu i u okusu i u umjetničkom dojmu.
A sad nešto za ekipu iz mog viber chata – Hvala Ti More, Hvala Ti Bribirčice.
Uglavnom, krasan i zdrav ručak uz normalnu cijenu.
Više recepata možete pronaći na stranici Zemlja Gurmanija – Gurmanluk.
Željko Krnčević
PROČITAJTE JOŠ:
ZEMLJA GURMANIJA – GURMANLUK Napravite vlastiti mediteranski sirni namaz