2 min. čitanja

ZASLUŽENO Predsjednica Republike posthumno odlikovala Olivera Dragojevića

ZAGREB – Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima iz svih područja javnog djelovanja, a u prigodi obilježavanja Dana državnosti.

– Vaši su uspjesi prije svega izraz domoljublja jer ste svojim radom pridonijeli jačanju ugleda Hrvatske te poticanju izvrsnosti i širenju pozitivnih vrijednosti našeg društva – kazala je predsjednica Grabar-Kitarović, dodavši kako se dodjelom odlikovanja i priznanja izražava zahvalnost i poštovanje prema naporima i odricanjima koji su urodili rezultatima i iznimnim uspjesima odlikovanih u različitim područjima.

Predsjednica je spomenula umjetnike i djelatnike u kulturi, znanstvenike, gospodarstvenike, civilne i crkvene udruge te pojedince koji svoju ljubav, vrijeme i energiju ulažu u nesebičan rad s djecom, starijima, bolesnima i nemoćnima, humanitarce i sportaše.

– Svi ovi uspjesi predstavljaju mozaik onoga što jesmo, što čini naš ukupni identitet. Jer kao što često ističem, najveći brend Hrvatske njezini su ljudi – njezini državljani – istaknula je.

Uz poruku kako je čovjek najveća vrijednost svake sredine i kako svatko na svoj način i u svome djelokrugu treba pridonijeti razvoju svoje Domovine, predsjednica Grabar-Kitarović čestitala je dobitnicima svim odlikovanima.

Među odlikovanima, za izniman doprinos u izgradnji suverene hrvatske države kroz dugogodišnji rad i stvaralaštvo na hrvatskoj glazbenoj sceni Redom Ante Starčevića posmrtno je odlikovan gospodin Oliver Dragojević. Odlikovanje je primila Oliverova supruga Vesna.

https://www.facebook.com/KolindaGrabarKitarovic/photos/a.308933869173579/2264788633588083/?type=3&theater

Od glazbenika, odlikovanje je dodijeljeno i Maksimu Mrvici, za izvanredne glazbene uspjehe i promociju hrvatske kulture u svijetu te ostvarenje kulturne suradnje s Narodnom Republikom Kinom, odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Za izniman glazbeno- scenski opus ostvaren u brojnim kazališnim ulogama i doprinos razvoju glazbene umjetnosti Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića odlikovan je gospodin Đani Stipaničev.

Za osobite zasluge i stradanje u borbi za nacionalna i socijalna prava hrvatskog naroda, te za zasluge u očuvanju spomen-područja talijanskog fašističkog koncentracijskog logora Molat Redom Stjepana Radića odlikovan je gospodin Boris Baraba.

Povelja Republike Hrvatske, za izniman doprinos dugogodišnjem radu u očuvanju i predstavljanju izvornog glazbenog i jezičnog izraza Istre i Kvarnera, u povodu 55 godina održavanja, dodijeljena je Melodijama Istre i Kvarnera.

Povelja Republike Hrvatske, za osobite zasluge za sport i njegovo promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu, u prigodi 30. obljetnice održavanja umaškog ATP turnira, dodijeljena je Plavoj Laguni – Croatia Open Umag.

Povelja Republike Hrvatske, za izniman dugogodišnji doprinos radu u razvoju hrvatske puhačke glazbe te aktivnom djelovanju u kulturno umjetničkom amaterizmu u Primoštenu i Republici Hrvatskoj, u prigodi 90. obljetnice, dodijeljena je Puhačkom orkestru Primošten.

Povelja Republike Hrvatske, za dugogodišnji doprinos razvoju i promociji hrvatskog filmskog stvaralaštva i međunarodne kulturne suradnje, dodijeljena je Pulskom filmskom festivalu.

Povelja Republike Hrvatske, za izniman dugogodišnji doprinos i zasluge u promicanju kulture i kulturnog razvitka u Republici Hrvatskoj i Europi, dodijeljena je Šibenskom pjevačkom društvu „Kolo“.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.