Krenuo je emotivan projekt RokOtok – Ribafish pliva do 50 otoka za sina Roka

Photo: Facebook

Krenuo je RokOtok, projekt koji je nastao u spomen na nedavno preminulog Roka Jakopovića Potza kojem je njegov otac obećao da će zajedno obići sve otoke.

Ideja je nastala u glavi profesora geografije i glavnog urednika Gastro.hr-a Domagoja Jakopovića Ribafisha koji isplanirao u 60 dana oplivati sve hrvatske nastanjene otoke, njih 50. Krenuo je s otoka Koločepa, a završit će 31. kolovoza na Cresu, prosječno jedan otok dnevno, s pauzom od jednog dana svakih pet dana.

“Prije samo dva i pol mjeseca, sve se ovo činilo poput još jednog sna.
No, ovaj se ostvario.

Plivam.
I moj Rok, moje sve, u svakom je zamahu uz mene.
Rockatansky, tata te voli najviše na svijetu! ♥

Hvala vam dobri ljudi! ♥ “, napisao je Ribafish na startu prve etape.

3,2,1 kreni! <3

Prije samo dva i pol mjeseca, sve se ovo činilo poput još jednog sna.No, ovaj se ostvario.Plivam.I moj Rok, moje sve, u svakom je zamahu uz mene. Rockatansky, tata te voli najviše na svijetu! <3Hvala vam dobri ljudi! <3 #BreyerPoliklinika #croatiafullofislandstodiscover #croatiafulloflife #FoodApp #HrvatskaMensa #RBA #RBAHrvatska #RokOtok #SportVisionHrvatska #Tele2

Gepostet von RokOtok am Samstag, 6. Juli 2019

– Cilj projekta je potaknuti djecu i roditelje da se pridruže plivanju sa mnom zadnjih stotinjak metara prije dolaska u luku, kao i da potom dobiju na dar knjigu RokOtok te prisustvuju predavanju “Zašto treba putovati”, koje ću potom održati. Želja je potaknuti mlade ljude na ljubav prema sportu, prirodi, kretanju i barem na par sati – micanju od ekrana, mobitela, elektronike – ispričao je Ribafish za Morski.hr.

Gepostet von RokOtok am Sonntag, 7. Juli 2019

Ribafisha, kamermana i osobu zaduženu za kontakt s medijima i TZ-ovima vozi brodić na kojemu će se moći prespavati. Sve je nastalo iz mašte Ribafisha koji još uvijek pamti dolaske u luke velikog Veljka Rogošića, kad bi život na našim otocima jednostavno buknuo, i svi su bili sretni i oduševljeni njegovom akcijom.

Ajmo more više…

Gepostet von Domagoj Jakopović Ribafish am Donnerstag, 1. Juni 2017

– Značajan je i gastro segment projekta, jer će se na svakom otoku kušati barem jedan specijalitet karakterističan za tu lokaciju (Rabska torta, Žrnovski makaruni, Komiška pogača…) iz čega će se na kraju projekta iznjedriti i knjižica recepata – kaže Riba.

J.G.

Vaš komentar