Prvo vjenčanje u Dragovama na Dugom otoku nakon pola stoljeća

DRAGOVE – Junaci ove nevjerojatne, ali istinite i, nadasve, romantične priče su ekonomistica Maja Borošak (27) i tehničar za elektrostrojarstvo Goran Borovčak (34) iz Zagreba

U subotu, 22.lipnja, Maja i Goran su se i vjenčali u crkvi Sv. Leonarda u mjestu Dragove ne sluteći da su tako ušli u povijest, makar povijest ovog starog mjesta. U povijest su ušli i njihovi kumovi Kristina Škrivanek i Marko Mirosavljević. Naime, njihovo vjenčanje bilo je prvo nakon više od 50 godina u Dragovama. Posljednjih pola stoljeća, u ovoj crkvi nije bilo ni krštenja ni krizme ni vjenčanja, samo sprovodi, piše portal Mega media.

Dragove koje je nekoć brojalo više stotina stanovnika danas je u izumiranju i broji možda dvadesetak stalnih mještana, gotovo svih u poodmakloj dobi. Vjenčanje Maje i Gorana stoga će biti upamćeno kao jedan lijepi događaj kakvo Dragovci nisu imali prilike vidjeti desetljećima.

Prekrasnom vjenčanju pred 22 uzvanika svjedočile su i tri starije mještanke koje su bile jako ushićene i veselile su se kao da je riječ o članovima njihovih obitelji.

Zanimljivo je izdvojiti i podatak da će u sljedeća dva mjeseca, u crkvi Sv. Leonarda biti još dva vjenčanja! U kolovozu će se vjenčati par turista koji su se baš kao i Maja i Goran zaljubili u Dugi otok, a već u rujnu bit će vjenčanje i djevojke čija je majka iz Dragova i njenog zaručnika, inače iz Francuske, piše Mega media.

D.G.