2 min. čitanja

DOMAĆA INOVACIJA “Taxy Cat” putnike može iskrcavati direktno na plažu

DOMAĆA INOVACIJA “Taxy Cat” putnike može iskrcavati direktno na plažu
Foto: PR

RIJEKA – U sklopu Rijeka Boat Show-a 2019 koji će se održati ovog vikenda na Gatu Karoline Riječke, u riječku će luku uploviti nova brodica za pomorski prijevoz putnika domaće proizvodnje nazvana Taxi Cat, a koja goste može iskrcavati direktno na plažu.

Riječ je o još jednoj uspješnici iz brodarske tvrtke Agena Marin iz Biograda, čija je osnovna namjena prijevoz na kraćim linijama, poput taxi i izletničkog prijevoza putnika, ronilačkog turizma, komercijalnog ribolova te javnih potreba. Ovaj 10-metarski katamaran može prevesti do 12 putnika, a obzirom da mu za pristajanje nije potrebno vezivanje, može uspostaviti „hop on, hop off“ liniju brzog prijevoza, donosi uštedu vremena te obogaćuje turističku ponudu povezujući obalna mjesta s dosad nepristupačnim lokacijama.

– U prednjem dijelu Taxi Cat-a nalazi se pokretna pasarela, koja omogućuje iskrcaj na najrazličitijim mjestima: od gradske rive do niskog plutajućeg pontona ili pak izravno na pješčanoj plaži. To također znači da nema gubljenja vremena na vezivanje i odvezivanje – pojasnio je vlasnik Agene Marin, Mladen Peharda.

Specifičan dizajn trupa i kompozitna konstrukcija broda, koja s lakoćom prolazi kroz nemirno more i ne udara u valove, osigurala je Taxi Cat-u dvostruku korist: za putnike neusporedivo udobniju vožnju u odnosu na slične brodice ove kategorije, te značajnu uštedu goriva za vlasnike water taxi-ja. Taxi Cat je nastao kao odgovor na rastuće potrebe turističkih mjesta za kvalitetnijim i ekonomičnijim morskim prijevozom, a da se radi o vrlo uspješnom poslovnom modelu dokazuju i dosadašnji kupci ovog plovila na području Dalmacije, Istre i Italije.

Photo: Agena Marin

Na Korčuli je, primjerice, tvrtka Memula nakon što je nabavila Taxi Cat uspjela podići kompletnu „taxi boat“ uslugu otoka na višu razinu. Ponudivši modernu vrstu prijevoza za turiste i lokalno stanovništvo po principu “hop on, hop off”, putnici su dobili opciju kupovine jednodnevnih karata, koje omogućuju neograničene vožnje na cirkularnoj relaciji.

– Imamo ustaljen vozni red koji je točan u minutu i vozi kao autobus. S obzirom na ograničena parking mjesta te ostale probleme komunikacije turista u sezoni Taxi Cat pruža dodatnu mogućnost kretanja korčulanskim arhipelagom, a sam brod je izrazito siguran i ugodan za plovidbu, kazao je direktor tvrtke Memula Norbert Žaknić.

Inače, Agena Marin je široj javnosti poznata po projektu polu-podmornica s ostakljenim dnom semiSUBMARINE, a čija su prepoznatljiva plovila obogatila turističku ponudu diljem Jadrana, ali i u 11 atraktivnih svjetskih destinacija poput Maldiva, Sejšela, Kariba, Grčke i Italije.

Iva Vlasimsky

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.