1 min. čitanja

Pokrenuta peticija za nastavak potrage za nestalim pomorcima, objavljene fotografije broda sa suhog doka

Pokrenuta peticija za nastavak potrage za nestalim pomorcima, objavljene fotografije broda sa suhog doka
Foto: Facebook

U Facebook grupi “BOURBON RHODE RESCUE” objavljene su fotografije broda koji je potonuo usred Atlantika, kojim je upravljao hrvatski kapetan. Fotografije su administratori prenijeli iz jedne španjolske grupe koja objavljuje slike čamaca, brodova i činjenice vezane uz more, plovidbu i pomorce. U toj grupi objavljena je informacija o nesreći, kao i podaci o brodu. Iz brodogradilišta je izašao 2006. godine, bio je dug skoro 50 metara.

Objavljeno je više slika, a na njima su i datumi. Dio slika je nastao 2. kolovoza, a dio 14. kolovoza. Na onima slikanima navodno 2. kolovoza vidi se katastrofalno stanje broda, dok je 14. kolovoza brod već u moru, i ne vide se nikakvi tragovi hrđe, prenosi Index.

Podsjetimo, kum i prijatelj nestalog hrvatskog kapetana rekao je kako je s brodom uvijek bilo problema te da je nedavno bio na popravku, a čini se da su fotografije nastale upravo na popravku. U razgovoru za naš portal prije par dana Joško Mrvica kazao je kako je brod 12 godina bio u Nigeriji i da je zato u jako lošem stanju te da je 3. listopada, nakon popravka, trebao ući u novi charter. Mrvica je kazao i kako brod nije popravljen, ali firma je forsirala da do 3. listopada stigne u Georgetown. Rekao je i kako je brodu stao jedan motor te da nije bilo šanse za povratak.

Peticija za nastavak potrage

“Molimo da potpišete peticiju za nastavak potrage za našim kapetanom Miškićem i članovima posade, koju tvrtka Bourbon želi obustaviti”, objavljeno je u Facebook grupi koju su pokrenuli Šibenčani Maja Šulje, Sebastian Latocha, Đurđa Vrljević Šarić, Štrkalj Milica i Anita Perkov Kalebota.

Peticiju možete potpisati ovdje

PROČITAJTE JOŠ:

Obitelj Miškić šokirana obustavom potrage uputila apel državnom vrhu RH

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.