DONOSIMO Filipinac koji sudjeluje u potrazi : “Molite se, mi ćemo dati sve od sebe!”

Foto: Screenshot/Marine Traffic / Youtube / Morski HR

Filipinski član posade trgovačkog broda koji je trenutno uključen u potragu za nestalim kolegama potonulog Bourbon Rhodea, na čelu s hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem, ispričao je našem suradniku iz prve ruke što se tamo trenutno događa.

– Još uvijek tražimo. Vrijeme je dobro, ali ne vidimo ništa. Bio sam sinoć na dužnosti i bila su tri broda u akciji traganja i spašavanja. ALP Striker vodi i zadaje uzorke potrage, sad za pet brodova. Upravo su nam zadali novi uzorak. Dajemo sve od sebe. Nadam se da ćemo pronaći nešto – ispričao je ovaj Filipinac.

“Molite, a mi ćemo dati sve od sebe!”

– Nisam vidio nikakve letjelice dok sam bio na straži. Nisam siguran ima li uopće zrakoplova uključenih u potragu, no dok sam ja na dužnosti, nisam ih vidio.

Znači, samo brodovi sudjeluju u akciji traganja i spašavanja?

– Da, mislim da je tako – svjedoči ovaj pomorac.

Među nestalima s Bourbon Rhodea je i njegov sunarodnjak, drugi časnik Edwin Furog, zbog čega mu ova potraga posebno emotivno pada.

– Molitva, molitva, molitva… to je jedina stvar koju možete napraviti u ovome trenutku, a mi ćemo dati sve od sebe u potrazi – ispričao nam je ovaj mladi filipinski pomorac.

Nije mogao više razgovarati jer u potrazi za nestalima na ogromnom oceanu dragocjeni su svaki čovjek i svako oko, no uskoro se nadamo dobiti i nešto više informacija.

Jurica Gašpar