VIDEO Sudar dvaju kruzera Carnival Cruise Line-a, umalo stradao i treći

Foto: Screenshot

CONZUMEL – Carnival Cruise Line procjenjuje štetu na dva svoja broda nakon sudara u petak u luci Cozumel u Meksiku, priopćili su iz te kompanije. Brod Carnival Glory pokušao je pristati u jutarnjim satima po lokalnom vremenu, kad je udario u brod Carnival Legend, navodi se u priopćenju.

“Procjenjujemo štetu, ali ne postoje problemi koji utječu na plovnost oba broda. Gostima oba broda savjetovali smo da uživaju na kopnu u Cozumelu”, dodaje se u priopćenju.

Video objavljen na društvenim medijima pokazuje da je Carnival Glory pretrpio štetu na desnoj strani krme.

“Procjenjujemo štetu na oba broda. Prijavljena je jedna lakša ozljeda gosta broda Carnival Glory koja se dogodila kada je skupina gostiju evakuirana iz blagovaonice na palubama 3 i 4.”, priopćili su iz kompanije na Twitteru.

Luka Cozumel danas je prilično zauzeta s osam kruzera u luci, Carnival Glory je službeno trebao pristati u 10 sati, a prema izjavama svjedoka, ali i snimkama koje su ubrzo objavljene, malo je nedostajalo da brod udari i u treći kruzer privezan na jednom od dokova.

Na kruzeru Carnival Glory ima 2900 putnika. Brod je napustio svoju matičnu luku u New Orleansu u nedjelju (15. prosinca), a trebao bi se s krstarenja vratiti iduću nedjelju (22. prosinca).

D.G.