VIDEO Nevjerojatan timelapse kometa Neowise iznad otoka Brača

Foto: Božan Štambuk

Božan Štambuk je nagrađivani fotograf koji je bezvremenske prizore svojim objektivom uspio dovesti na stranice National Geographic-a, NASA-e, The Weather Channel-a, Lonely Planet-a i drugih. Ono što ga izdvaja od drugih kolega fotografa je uspješan spoj njegove dvije vječne inspiracije – otok Brač i Svemir! Ovaj put snimio je globalnu pojavu kometa Neowise, o kojem smo već pisali, ali iz svoje, bračke perspektive.

– Opraštam se od sjajnog kometa Neowise kompilacijom mojih najboljih snimaka iz lova na komet ovog mjeseca. Iza ovog videa stoji 17 noćnih ekspedicija po otoku Braču tijekom kojih je snimljeno oko 700 fotografija za ovaj timelapse video. Kratko traje jer sam primarno snimao materijale za monografiju koje ću naknadno objaviti, pa vas pozivam da me pratite. Ovo je bilo nezaboravno iskustvo, neočekivani i fascinantni dodatak mojoj Odiseji Brač.

Slobodno podijelite s drugima koji ga nisu uspjeli vidjeti, a i s onima koji ga se ne mogu nagledati. I da, obavezno uključite HD preko cijelog zaslona video – poručuje Božan Štambuk, kojeg možete pratiti preko njegove Facebook, osobne internetske stranice ili na Instagramu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ: