2 min. čitanja

Svjetsko vijeće za putovanja i turizam dodijelilo Hrvatskoj „Međunarodnu oznaku za sigurna putovanja“

Svjetsko vijeće za putovanja i turizam dodijelilo Hrvatskoj „Međunarodnu oznaku za sigurna putovanja“
Sakarun, Dugi otok – Foto: Aleksandar Gospić / HTZ

Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC), koje predstavlja globalni privatni sektor putovanja i turizma, kreiralo je u svibnju ove godine posebnu oznaku za sigurna putovanja koje putnicima omogućuje identifikaciju destinacija i tvrtki širom svijeta koje su usvojile globalne standarde zdravstvene i higijenske zaštite.

Institucije država članica WTTC-a te udruženja u turističkoj industriji imaju ulogu ambasadora za sigurna putovanja koji svim dionicima u turističkoj industriji, kao što su hoteli, restorani, aviokompanije, turoperatori, rent-a-car, tvrtke koje pružaju usluge prijevoza, zračne luke i slično, osiguravaju okvir za provedbu protokola o sigurnim putovanjima. Svi navedeni dionici koji ispunjavaju definirane protokole WTTC-a o zdravstvenoj sigurnosti i higijeni moći će se prijaviti za dobivanje i korištenje ove međunarodne oznake.

– Hrvatska je ponosna na suradnju s WTTC-om u ovim teškim vremenima za sve dionike u turističkoj industriji. Kao popularna europska i mediteranska destinacija, trudimo se suočiti  sa svim poteškoćama i osigurati stabilnost i sigurnost lokalnom stanovništvu i svim putnicima koji su nas odlučili posjetiti ove godine, unatoč trenutnim okolnostima. Da bi se omogućilo „novo normalno“, pripremili smo potrebne sigurnosne protokole i mjere kako bi boravak turista u našoj zemlji učinili što ugodnijim i kako bi zaštitili zdravlje svih turista. Iskreno vjerujemo da će usklađivanje s globalnim protokolima WTTC-a biti sljedeći važan korak u osiguranju i stabilizaciji ne samo tekuće sezone, već će predstavljati i važan korak za održiv i pametan budući razvoj ovog vrlo važnog gospodarskog sektora – izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Kao dio protokola o sigurnim putovanjima, ove međunarodne mjere pružaju dosljednost i smjernice pružateljima usluga u turizmu i turistima u novom pristupu zdravlju, higijeni, održavanju socijalne distance i ostalom u „novim normalnim“ okolnostima pandemije COVID-19. Protokoli su dizajnirani na temelju iskustva članova WTTC-a u suočavanju s pandemijom COVID-19 i na temelju smjernica Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Uz Hrvatsku, u Europi su WTTC-ovu oznaku sigurnosti dobili još i Portugal, Španjolska, Slovenija, Bugarska, Crna Gora, Ukrajina i Turska, a u svijetu je posjeduju još 22 države te brojni gradovi i regije.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.