Foto: HGSS / Facebook

ZAGREB – Hrvatska gorska služba spašavanja je u petak u Zagrebu otvorila zanimljivu izložbu. Radi se o predstavljanju tweetova ‘Trending #HGSS70’, odnosno najkreativnijim objavama HGSS-a na društvenoj mreži Twitter. Autor objava je Jadran Kapović, koji je u petak za N1 rekao da se oni koji su bili spašavani nikada ne ljute na Tweetove koje o njima pišu, između ostalog – jer nikada ne navode podatke onih koje spasu, a osim toga primjećuju smanjenje broja intervencija zahvaljujući komunikaciji na mrežama.

Malo tko tako uspješno komunicira na društvenim mrežama kao HGSS, čije se objave često prenose kao vrlo dovitljive. Jadran Kapović kaže kako im je cilj ljude naučiti da uče na tuđim greškama.

Foto: HGSS / Facebook

– Javnost je našu komunikaciju prepoznala kao nešto drugačije. I ostale naše aktivnosti su drugačije od drugih, pa je tako naša komunikacija upakirana u jedan satirični i cinični celofan – kazao je.

Dodaje da nikada ne spominju imena, nacionalnost niti na bilo koji drugi način otkrivaju one koji su spašeni. “ilj je naučiti ljude da uče na tuđim greškama, da izbjegnu da se nađu sami u takvoj situaciji – cilj je edukativan i proaktivan. Mnogi su nam se i javili nakon spašavanja i zahvalili, nema tu nikakve ljutnje”, rekao je i istaknuo da je zahvaljujući objavama i angažmanu smanjen bro intervencija.

Izložba je otvorena od 19. do 25. rujna u prostoru Kreacija, odnosno Uranija na Kvaternikovom trgu 3/3 u Zagrebu.

Foto: HGSS / Facebook

D.G.