3 min. čitanja

PREMIJERA Nakon svjetionika Mulo, elektronska glazba uživo s Kornata

PREMIJERA Nakon svjetionika Mulo, elektronska glazba uživo s Kornata
Foto: Black Orange Studio

KORNATI – Sjećate li se DJ ekipe koja je puštala glazbu sa svjetionika Mulo kod Rogoznice? Izvrsna ideja koja je osim elektronske glazbe imala za cilj promovirati i atraktivne dijelove Hrvatske i to uživo, nastavlja se i nakon ljeta. Večeras ljubitelje dobrog električnog zvuka ista ekipa ušima i očima vodi na Kornate.

Soundtrack Croatia jedan je u nizu genijalnih projekata mlade ekipe okupljene pod imenom RatCat. Video streaming DJ setova trenutačno je veliki globalni trend i glavna spona između izvođača i publike u svijetu bez velikih koncerata, partya i festivala, a Hrvatska ovim serijalom istovremeno predstavlja najbolje od glazbe i svoje turističke ponude.

Foto: Black Orange Studio

– Snimanje DJ seta na otoku Mana u Nacionalnom parku Kornati je nastavak serijala Soundtrack Croatia. Ideja o snimanju na Kornatima se pojavila među prvima kad smo započeli sa projektom. I otok Mana sa svojom filmskom kulisom izgrađenom 1959. godine učinila nam se idealnom za prezentaciju predivnih Kornata – priča nam Lawrence Klein o novom projektu.

– Serijal Soundtrack Croatia nastao je spontano na proljeće u vrijeme lockdowna. Ideja je bila prezentirani atraktivne lokacije kojima hrvatska obiluje, a od kojih su neke manje poznate kao npr svjetionik Mulo i tek otvoreni Skywalk Biokovo s onim jako popularanim kao što su to naši nacionalni parkovi i mnogi drugi za koje svi znaju. Započeli smo prvom epizodom u NP Krka i nastavili sa svjetionikom Mulo i Skywalkom pa evo sad smo došli do Kornata i Mane. Na ideju sam došao u lockdownu kad sam htio prebližiti široj publici modernu melodičnu elektronsku glazbu tako da je spojim sa atraktivnim lokacijama te tako dobijemo audio vizualnu razglednicu u kojoj će moći uživati cijeli svijet putem interneta. U realizaciji projekta sudjeluju Black Orange produkcija i moja matična udruga RatCat koja se bavi promicanjem elektronske glazbe i kulture – kaže Klein ili originalnim imenom Lovre Kanjer.

Foto: Black Orange Studio

– Interes je već nakon prve epizode na Krki bio iznenađujuć, što nam je dalo velik poticaj da još bolje i jače nastavimo sa projektom. Prvu epizodu su prenijeli skoro svi jači mediji, pa čak je i do jednog središnjeg dnevnika došlo. I od tad stvarno mediji prate projekt i prenose kadrove projekta Soundtrack Croatia. U početku su projekt prepoznale lokalne turistička zajednice, a od prošle epizode projekt prati i Hrvatska turistička zajednica koja prenosi premijere epizoda Soundtrack Croatia. Reakcije su super, pogotovo nam se sviđa što smo uspijeli u cilju da dopremo do šire publike koja nije upučena u elekronsku glazbu jer upravo ta glazba je pouzdanska u predivnim kadrovima koje nam nudi naša predivna zemlja, a upravo i iz te ideje došlo i do naziva Soundtrack Croatia.

Foto: Black Orange Studio

Kao i na svakoj epizodi logistika je jako bitna stvar, a na Kornatima je bio stvarno izazov snimati i pripremiti cijeli set za snimanje. U tome su nam pomogli ljudi iz NP Kornati koji su pružili značajnu podršku. Za snimanje je zadužena bila ekipa iz Black Orange studia koja radi na projektu od druge epizode. Epizoda je uspješno snimljena i emitirati će se večeras premijerno u 21h na Facebooku i YouTubeu, te se nadamo da smo uspješno oživili stari filmski set sa otoka Mane i da če gledatelji uz melodičnu elektronsku glazbu uživati u predivnim kadrovima Kornata

– Možemo još za kraj dodati da će sljedeće dvije epizode će biti snimane na sjeveru Hrvatske, kaže nam DJ Lawrence, a pratiti ih večeras možete na njihovom Youtube kanalu.

PROČITAJTE JOŠ:

Genijalna ideja promocije hrvatskih destinacija: DJ na svjetioniku, publika širom svijeta
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.