1 min. čitanja

Započeli radovi na rekonstrukciji lukobrana Puntin – luka Korčula

Započeli radovi na rekonstrukciji lukobrana Puntin – luka Korčula
Foto: ŽLU Korčula

KORČULA – Županijska lučka uprava Korčula započinje s radovima na rekonstrukciji lukobrana Puntin – luka Korčula. Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji lukobrana Puntin – luka Korčula, vrijedan 10,5 milijuna kuna, od čega se 85 posto sufinancira iz Kohezijskog fonda EU, potpisan je prije mjesec dana.

Projekt “Rekonstrukcija lukobrana Puntin – luka Korčula” uključuje poboljšanje temeljnog tla, ojačanje i povezivanje konstrukcije lukobrana, uklanjanje neadekvatne školjere, ugrađivanje nove višeslojne školjere te uključuje radove na građevini kojima će se lukobran trajno zaštititi od oštećenja i deformacija što će omogućiti sigurno prometovanje i pristajanje brodova na području zapadne obale luke Korčula te redovito povezivanje luke Korčula s obližnjim otocima i kopnom.

Ukupna vrijednost projekta “Rekonstrukcija lukobrana Puntin – luka Korčula” iznosi 10.519.750,00 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda 85% što iznosi 8.941.787,50 kuna. Ostatak od 15% je financiran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

KORČULA Dotegljeni valobranski pontoni za projekt luke “Porto UŠ”, rekonstruira se lukobran Puntin
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.