1 min. čitanja

Grad Zadar predstavio studiju povezivanja Gaženice s centrom grada

Grad Zadar predstavio studiju povezivanja Gaženice s centrom grada
Foto: Screenshot

ZADAR – Grad Zadar predstavio je studiju o povezivanju Gaženice sa središtem grada. Riječ je o viziji svojevrsnog širenja središta Zadra prema luci, koja nudi urbanistička i prometna rješenja.

Istočni dio grada dobio bi sadržaje koji mu nedostaju. Na mjestu nekadašnjega željezničkog kolodvora koji će se premjestiti u luku Gaženica, studija predviđa park – veliku zelenu površinu s pratećim sadržajima. Od njega do Gaženice moglo bi se doći pješice, biciklom ili automobilom. Okosnica je povezati stari i novi Zadar, javlja HRT.

– Gaženica može biti integrirani dio centra grada – to je ono što je suština, rekao je autor studije Pero Marušić.

Cijeli potez postaje nova pješačka, prometna, stambena i rekreativna zona. S oko 850 novih mjesta rješava se i problem parkiranja. Uz male intervencije uvala Bregdetti postaje novo moderno gradsko središte.

– Određeni projekti i urbanistički planovi kreću i mi moramo dati jasne smjernice da to obuhvatimo. Mišljenja smo kako ovaj dokument daje odgovor na realne potrebe za školom, vrtićem, sustavom prometa, parkiranja, rekao je zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Sva ova rješenja, čulo se, predstavljaju viziju, okvir budućega razvoja Zadra. Na građanima i stručnoj javnosti je da daju svoj sud.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.