2 min. čitanja

Koronavirus stigao i na Vis, gradonačelnik se obratio sugrađanima: “Strpimo se i budimo svi odgovorni!”

Koronavirus stigao i na Vis, gradonačelnik se obratio sugrađanima: “Strpimo se i budimo svi odgovorni!”
Foto: TZ Vis / Youtube / Screenshot

VIS – Gradonačelnik Grada Visa i načelnik Civilne zaštite Visa, Ivo Radica obratio se svojim sugrađanima nakon što su u gradu zabilježena dva pozitivna slučaja na Covid-19.

– I nama se nažalost dogodio koronavirus. Zasad imamo dva pozitivna slučaja, a ima još testiranja. Stožer civilne zaštite grada Visa je na današnji dan zatvorio dječji vrtić iz preventivnih razloga. U osnovnoj školi prvi, četvrti i peti razred u petak nemaju nastave, a kao što znate, u ponedjeljak i utorak su praznici, tako da ćemo vidjeti što će se događati u sljedećih par dana. Ulenici viših razreda morali su nositi zaštitne maske. Isto tako u Srednjoj školi je obavljen razgovor s ravnateljicom da se malo više držimo epidemioloških mjera.

Znamo da je ispred nas blagdan Svih svetih, da ćemo posjećivati groblja na području grada Visa, da će doći puno ljudi kojima su najmiliji ovdje i molio bih da se pokušamo držati svih ovih epidemioloških mjera, da pokušamo posjet grobovima svojih najmilijih napraviti na način da to razdužimo na čitav dan, imamo par dana. I ako se vidi da je tamo neka gužva, da ne bude puno priče na groblju i da se ne skupljamo. Apelirao bi na sve ugostiteljske objekte da se ovih dana pazi na epidemiološke mjere, odnosno na sve one uvjete koje bi trebali poštivati u radu ugostiteljskih objekata. Ne bih želio kao načelnik Stožera civilne zaštite temeljem Zakona o radu ugostiteljskih objekata, kojima je do sad omogućen rad do ponoći, da to moramo skraćivati do 22 sata. Isto tako, ovisit će o svima nama hoćemo li postrožiti mjere.

Želim naglasiti da je u postupku testiranje za starije i nemoćne. Molim da se ne vrši pritisak na dom, jer znamo da nam je tamo najosjetljivija skupina ljudi. U mom zadnjem obraćanju sam rekao da ne bi volio se na ovaj način obraćati. Nažalost, korona je došla do nas, imamo mogućnost, ako svi budemo odgovorni i ako se svi budemo pridržavali propisanih epidemioloških mjera, da je zaustavimo i da se ne proširi dalje. Slikovito, to je kad se dogodi jedan mali požar i uzmete gumu i sić vode, pa ga ugasimo. Nemojmo dozvoliti da mora doći kanader gasiti taj požar.

Strpimo se tjedan, dva dana da vidimo što će se dogoditi i molim vas, budimo svi odgovorni – poručio je gradonačelnik Visa, Ivo Radica.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.