2 min. čitanja

SRAMOTNO Evo što su “vikend planinari” iza sebe ostavili u skloništu na Paklenici

SRAMOTNO Evo što su “vikend planinari” iza sebe ostavili u skloništu na Paklenici
Foto: PD Paklenica

PAKLENICA/STARIGRAD – Ovako je ovog vikenda izgledalo planinarsko sklonište Vlaški grad. Sklonište koje su 5 godina mukotrpno gradili članovi PD Paklenice i koje je dobilo nagradu za najbolji planinarski objekt u 2019. godini. Sklonište je trenutno zatrpano plastičnim bocama, neuredno, odvod sudopera je zaštopan ostatcima hrane i kave, a dimnjak je začepljen izgorenom plastikom. Otvorenu hranu i zdjelu punu mesa i masnoće koja očito danima čeka neke izgladnjele planinare suvišno je i komentirati, objavilo je Planinarsko društvo Paklenica iz Zadra, koje više od 120 godina njeguje kulturu zdravog suživota s prirodom i planinarenja.

Pitamo se što bi tek bilo da u skloništu ne stoji veliki natpis “NE OSTAVLJAJ NIŠTA ZA SOBOM”

Foto: PD Paklenica

Neshvatljive su nam osobe koje su bez trunke muke i truda, besplatno dobile na korištenje objekt s najboljim pogledom u Republici Hrvatskoj i onda se prema njemu ovako odnose. Stanje u planinarskim skloništima na južnom Velebitu je trenutno takvo da PD Paklenica ozbiljno razmatra mogućnost zaključavanja svih planinarskih objekata i njihovo korištenje isključivo uz prethodnu najavu.

Vlaški grad će ostati ovakav do idućeg vikenda kada će skupina volontera potrošiti svoje slobodno vrijeme da bi, još jednom očistila nečije tuđe smeće – poručuju iz PD Paklenica.

Foto: PD Paklenica

Koristimo i našu privilegiju medija kojeg čita velik broj ljudi da upozorimo: nosite smeće sa sobom i ne ostavljajte ga u prirodi, gdje mu nije mjesto. Radite li tako, ni vama nije mjesto u prirodi, nego tamo gdje je i otpadu kojeg bacate…

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.