1 min. čitanja

Ujedinile se turističke zajednice na Korčuli: “Želimo brendirati otok kao jedinstvenu destinaciju”

Ujedinile se turističke zajednice na Korčuli: “Želimo brendirati otok kao jedinstvenu destinaciju”
Foto: Boris Kačan

KORČULA – Turističke zajednice otoka Korčule predale su zahtjev Ministarstvu turizma i sporta za sporazumnim udruživanjem.

Tome je prethodilo više koordiniranih sastanaka direktora turističkih zajednica za usuglašavanje Sporazuma i liste projekata te odluke svih Turističkih vijeća turističkih zajednica otoka Korčule.

Turistička zajednica Grada Korčule i turističke zajednice općina Vela Luka, Blato, Smokvica i Lumbarda prepoznale su važnost suradnje u cilju brendiranja otoka Korčule kao jedinstvene destinacije. Svake godine dogovaraju se i realiziraju projekti kao što su image brošura otoka Korčule, zajednička mobilna apikacija, zajednički promotivni video otoka Korčule te manifestacije Festival viteških igara Korčula, Korčulanski srednje dugi triatlon “Izazov Marka Pola” i dr.

U cilju povećanja konkurencije otoka Korčule kao jedinstvene destinacije potrebno je jačati i razvijati turističke proizvode po načelu destinacijskog menadžmenta.

Zakonodavni okvir koji regulira poslovanje turističkih zajednica potiče udruživanje turističkih zajednica na način da udruženim turističkim zajednicama omogućuje korištenje sredstava iz Fonda za udružene turističke zajednice.

Sporazumno udruživanje nastavak je dosadašnje uspješne suradnje turističkih zajednica otoka Korčule a cilj nam je ubrzati provedbu projekata koje zbog nedostatnih financijskih sredstava nismo ranije ostvarili.

Suglasnost na zahtjev za sporazumnim udruživanjem turističkih zajednica otoka Korčule razmatra Povjerenstvo o udruživanju turističkih zajednica a očekuje se do kraja 2020. godine.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.