1 min. čitanja

UKLJUČIO SE DORH: “Proveden očevid i izdani nalozi zbog nasipanja pomorskog dobra u Makarskoj”

UKLJUČIO SE DORH: “Proveden očevid i izdani nalozi zbog nasipanja pomorskog dobra u Makarskoj”
Foto: Čitatelj

MAKARSKA – Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, Stalna služba u Makarskoj, je 25. siječnja 2021., po saznanju o devastaciji nasipanjem pomorskog dobra u Makarskoj na području ispod šetnice anagrafske oznake Šetalište dr. Franje Tuđmana, obavilo očevid na mjestu događaja 4. veljače ove godine.

Nakon što je utvrđeno da se duž obale odnosno plaže nasipa zemlja i šljunak čime se mijenja dosadašnji prirodni izgled i konfiguracija obale, Građevinskoj inspekciji (Područni ured Split) i Splitsko-dalmatinskoj županiji (Upravni odjel za turizam i pomorstvo) te Upravnom odjelu za graditeljstvo i prostorno uređenje Grada Makarske su upućeni dopisi uz sastavljeni zapisnik i foto dokumentaciju mjesta.

Tim su dopisima nadležna tijela pozvana žurno postupati u okviru svojih nadležnosti te izvijestiti o rezultatima svojih postupanja.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protupravne gradnje odnosno prekršaja Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, Građevinskoj inspekciji Split, kao i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture (Lučka kapetanija Split) naloženo je provođenje inspekcijskog nadzora na predmetnom području te

poduzimanje i drugih mjera i radnji iz njihove nadležnosti uz žurnu dostavu relevantne dokumentacije o utvrđenom radi daljnjeg državnoodvjetničkog postupanja u cilju zaštite pomorskog dobra, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

DEVASTACIJA U MAKARSKOJ Upućen zahtjev za hitnim inspekcijskim nadzorom Ministarstva graditeljstva
Investitor u Makarskoj tvrdi da obalu zatrpavaju zakonito, ali ima samo jedan problem
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.