NESREĆA U PULSKOM BRODOGRADILIŠTU Pao nov novcati brod koji je upravo trebao biti otpremljen vlasniku!

Foto: Youtube / Screenshot / Ilustracija

PULA – Neviđena nesreća dogodila se danas u Puli. S navoza u luci pao je nov novcati brod kojeg je izgradio pulski Tehnomont i taman je trebao biti otpremljen vlasniku! Riječ je o ribarici koju je Tehnomont gradio za vlasnika iz Irske.

– Dogodilo se što se dogodilo. Srećom, nitko nije nastradao. Brod je bio položen na Avangardovom navozu, dakle odgovornost je njihova. No, svi smo jednako žalosni zbog nemilog događaja. Oprostite, ne mogu ni pričati – ispričala je za Glas Istre prilično potresena direktorica Tehnomonta Gordana Deranja.

Prema neslužbenim informacijama, brod je pao tako što je jedna sajla pukla dok su ga dizali. U vrijeme pisanja ovog teksta brod još nije izvučen s obzirom da u blizini nema ispravne dizalice, a dizalica Divić nije u funkciji.

U Dublinu je 16. prosinca 2018. potpisan ugovor za gradnju dvije ribarice od 26 metara za irske naručitelje. Radi se o ribarskim brodovima dužine 26 i širine 7,6 metara ukupne snage motora 420 kW. Brodovi su opremljeni opremom za kočarenje te skladišnim prostorom za smrzavanje i skladištenje ribe.

D.G.