ŠOKANTAN PRIZOR Čitavo groblje u talijanskom gradiću otklizalo u more

Foto: Talijanski Vatrogasci / Screenshot

Strašan prizor dogodio se danas u gradiću na sjeverozapadu Italije. Dvjestotinjak lijesova završilo je u moru i na stijenama, nakon urušavanja dijela groblja Kamugli  u Liguriji.

Prema riječima tamošnjih stručnjaka, dio ovog pitoresknog groblja nodronio se i pao u more nakon što se aktiviralo klizište.

– Groblje ide prema dolje, spušta se – čuje se u videu snimljenom unutar groblja, a koji kruži internetom. Struktura je već djelomično bila napuknuta, a zatim se cijeli zid urušio, koji je za sobom povukao zidane konstrukcije unutar groblja.

Odron je odvukao dvjestotinjak lijesova, od kojih je dio završio na moru. Trenutno je pronađeno oko deset tijela. U more su otkliznule i u potpunosti uništene i dvije kapelice s tijelima koja su se nalazila unutra.

– Do odrona tla vjerojatno došlo zbog obilnih kiša. Potraga za ljudskim ostacima nakon ove nesreće i dalje traje.  – rekao je Francesco Olivari, gradonačelnik ligurijskog obalnog gradića Camoglija.

Urušavanje je bilo uzrokovano erozijom koja se događala ispod groblja, pogoršana po svemu sudeći silovitim olujama koje su posljednjih godina pogodile Liguriju.

Vatrogasci, obalna straža i druge hitne službe su na terenu i pretražuju more, piše dpa.

Talijanska novinska agencija Ansa izvijestila da su stanovnike šokirali plutajući lijesovi u moru nakon odrona tla.

Lokalni mediji pišu kako je u more palo do 200 lijesova i dijelova grobnica.

Foto: Talijanski Vatrogasci / Screenshot

Srećom u nesreći, u incidentu nitko od živih nije stradao te ne postoji opasnost za okolne građevine.

D.G.