1 min. čitanja

Veslali kajakom i digli dron… Zaprepastili se kad su na snimci vidjeli što je projurilo ispod njih!

Veslali kajakom i digli dron… Zaprepastili se kad su na snimci vidjeli što je projurilo ispod njih!
Foto: Igor Goić

ZADAR – Već smo pisali o Zadranima Igoru Goiću i njegovoj djevojci Sandri Župan. Oni su par koji je putovanja Hrvatskom zamislio nešto drugačije. Doživjeti izbliza sve njene dijelove o kojima drugi pišu. Pritom hoteli, kampovi, apartmani ili krstarenja nisu opcija. Na društvenim mrežama ih prate pod nazivom “The Horizoners“ E ovaj put su čuli da je u Karinskom moru zalutao kit. No, bio je daleko bliže njima, nego su sanjali. I to su otkrili tek sad, pregledavajući arhivske snimke…

– Prošle godine 10. listopada smo pratili kita koji je zalutao u Karinsko more. Dosad smo mislili da nam je najbliže prišao na 5-6 metara, i sad pregledavamo snimke iz zraka i učini nam se da nešto vidimo. Prebacimo materijal u software za obradu, napucamo kontrast i malo “sredimo” boje i saznamo da smo gospodinu bili puno zanimljiviji nego smo mislili – kazao je zadarski snimatelj i redatelj Igor Goić.

– Kad si u kajaku, nisko iznad površine, ne vidiš ništa od pustog odsjaja, a i kako smo testirali s veslom, vidljivost je bila možda do 2 metra (kad uroniš cijelo veslo ne vidi mu se drugi kraj). Postoji i drugi kadar di dotični stoji kraj kajaka nagnut na bok jedno minutu i promatra nas… –  pojašnjava Goić, kojem su posebna poslastica kadrovi iz najboljeg majstora filma – prirode.

Kako je to izgledalo iz zraka, najbolje svjedoči njihova zaboravljena snimka.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

“HRVATSKA JE PRELIJEPA” Par koji je odlučio putovati morem, planinama i špiljama
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.