Veslali kajakom i digli dron… Zaprepastili se kad su na snimci vidjeli što je projurilo ispod njih!

Foto: Igor Goić

ZADAR – Već smo pisali o Zadranima Igoru Goiću i njegovoj djevojci Sandri Župan. Oni su par koji je putovanja Hrvatskom zamislio nešto drugačije. Doživjeti izbliza sve njene dijelove o kojima drugi pišu. Pritom hoteli, kampovi, apartmani ili krstarenja nisu opcija. Na društvenim mrežama ih prate pod nazivom “The Horizoners“ E ovaj put su čuli da je u Karinskom moru zalutao kit. No, bio je daleko bliže njima, nego su sanjali. I to su otkrili tek sad, pregledavajući arhivske snimke…

– Prošle godine 10. listopada smo pratili kita koji je zalutao u Karinsko more. Dosad smo mislili da nam je najbliže prišao na 5-6 metara, i sad pregledavamo snimke iz zraka i učini nam se da nešto vidimo. Prebacimo materijal u software za obradu, napucamo kontrast i malo “sredimo” boje i saznamo da smo gospodinu bili puno zanimljiviji nego smo mislili – kazao je zadarski snimatelj i redatelj Igor Goić.

– Kad si u kajaku, nisko iznad površine, ne vidiš ništa od pustog odsjaja, a i kako smo testirali s veslom, vidljivost je bila možda do 2 metra (kad uroniš cijelo veslo ne vidi mu se drugi kraj). Postoji i drugi kadar di dotični stoji kraj kajaka nagnut na bok jedno minutu i promatra nas… –  pojašnjava Goić, kojem su posebna poslastica kadrovi iz najboljeg majstora filma – prirode.

Kako je to izgledalo iz zraka, najbolje svjedoči njihova zaboravljena snimka.

Jurica Gašpar