Kaznene prijave protiv petorice zbog ilegalne gradnje na zaštićenom obalnom području u Sevidu

Foto: Čidatelj / SDŽ / Ilustracija

SEVID – Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su  kriminalističko istraživanje nad pet osoba i to 57-godišnjakom, 56-godišnjakom, 51-godišnjakom, 40-godišnjakom i 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protupravne gradnje.

Naime, iste se sumnjiči da  su u svojstvu investitora i stvarnih vlasnika katastarskih čestica, u periodu od 2016. do 2020. godine, na području Sevida, izvan građevinskog područja, te unutar granica zaštićenog obalnog područja, koje je odredbama zakona o prostornom uređenju određeno kao područje od posebnog interesa za državu, svatko od gore navedenih na svojoj katastarskoj čestici izgradili građevinske objekte, sve bez prethodnog pribavljanja pravomoćne, odnosno izvršne građevinske dozvole za izvođenje takvih građevinskih radova. 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protupravne gradnje protiv 57-godišnjaka, 56-godišnjaka, 51-godišnjaka, 40-godišnjaka i 39-godišnjaka podnesene kaznene prijave redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Spriječene dvije devastacije pomorskog dobra na području Sevida kod Trogira