Grad Makarska nasipa plažu: “Mjesecima smo tražili kvalitetan materijal i našli ga u iskopu vrtića”

Foto: Čitatelj / Grad Makarska

MAKARSKA – Grad Makarska nastavlja radove na, kako kažu, uređenju plaže Osejava sukladno izdanoj građevinskoj dozvoli. No, ni ovo nije moglo proći bez pobune građana. 

– S radovima se čekalo do kraja ožujka jer je prioritet bio naći kvalitetan materijal, a rješenje se pronašlo na gradilištu novog dječjeg vrtića na Zelenki. Riječ je o čistoj biokovskoj žalici koja se jutros sa gradilišta na Zelenki prenijela na plažu Osejava gdje su u tijeku radovi. Prioritet je radove završiti sukladno izdanoj građevinskog dozvolu i pripremiti plažu za prve kupače koji će otvoriti ovogodišnju turističku sezonu – poručuju iz Grada Makarske koji objavljuju i fotografije radova.

Da zemlja nije kvalitetan materijal, nego upravo suprotno, potvrdili su nam stručnjaci već više puta koji uz građane kontinuirano upozorili na potpunu nebrigu za morski okoliš na makarskom području.

Ni ovaj put nije izoslata reakcija građanina:

– Što je nekome moralo biti u glavi da mjesecima “traži” građevinski materijal koji naposljetku uopće ne smije u more, a posebno onome tko je dozvolu bez ikakvog pitanja struke i potpisao? – poručuje građanin Makarske.

Foto: Čitatelj

– Molim Vas da objavite ovaj morocid koji se upravo događa na plaži Osejava u centru Makarske.Već godinama ova plaža se “uređuje” zemljom i građevinskim otpadom,investitor je Grad Makarska.Pomozite nam da se ovo zaustavi,dobar je tajming radova, pred produžen vikend. Šaljem anonimno,unaprijed zahvaljujem – poručuje drugi čitatelj.