1 min. čitanja

EU projekt E – Chain u kojem sudjeluje Jadrolinija – Unaprijeđen sustav prodaje karata

EU projekt E – Chain u kojem sudjeluje Jadrolinija – Unaprijeđen sustav prodaje karata
Foto: Morski HR

RIJEKA/SPLIT – Jadrolinija je objavila sudjelovanje u projektu Europske unije, nastalom u suradnji s Interrg Italy – Croatia, E- Chain (Enhanced Connectivity and Harmonization of data for the Adriatic Intermodal Network), čiji je cilj unaprijediti povezanost i usklađivanje podataka za jadransku intermodalnu mrežu.

Interreg E-CHAIN projekt predstavlja suradnju Italije i Hrvatske te okuplja 10 partnera iz Hrvatske i Italije. Vodeći partner projekta je Municipality of Ancona, a ostali partneri su Amatori Interestate S.R.L., Brusutti S.R.L., G.M.T. S.P.A., University of Trieste, Prosoft d.o.o., Jadrolinija, Grad Split, Rathmann d.o.o. te Sveučilište u Rijeci, Pomorski fakultet.

To znači da se ovim projektom nastoji razviti softver (E – Chain platforma) za upravljanje intermodalnim prijevoznim uslugama u lučkim područjima koji bi putničke prijevoznike integrirao u jednu povezanu mrežu.

Takva bi mreža unaprijedila sustav prodaje karata kroz integraciju više putničkih prijevoznika, omogućila poboljšanje kvalitete usluge za putnike, ubrzala prijenosa informacija vezanih za putovanje, ali i otvorila nove marketinške alate i suradnje.

E- Chain će ove usluge testirati i razvijati na odabranim pilot lokacijama – u Veneciji, Anconi i Splitu.

Jadrolinija je partner na ovom projektu kao brodar koji već dugi niz godina povezuje talijansku i hrvatsku obalu te je u tome uočena prilika za unapređenjem usluge.

Trajanje projekta je 30 mjeseci; od 1. siječnja 2019. do 30. lipnja 2021. godine. Ukupni budžet projekta za Pomorski fakultet u Rijeci iznosi 181.942,60 Eur, dok je ukupna vrijednost projekta 2.307.748,45 Eur. Projekt je sufinanciran iz Interreg programa V-A Italija Hrvatska 2014. – 2020.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.