2 min. čitanja

VELIK INTERES ČEHA ZA VLAK DO SPLITA Prodano više od 15 tisuća karata

VELIK INTERES ČEHA ZA VLAK DO SPLITA Prodano više od 15 tisuća karata
Foto: HTZ

SPLIT – Više od 15 tisuća Čeha već je kupilo svoju kartu za vlak koji će ih ovog ljeta – a prva kompozicija kreće 28. svibnja – dovesti u Hrvatsku na ljetovanje. Baš kao i lani, i ove godine će između dvije države prometovati vlak u organizaciji agencije RegioJet, no sada će, uz Rijeku, putnike voziti i prema Splitu.

Također, novost je da će se vlaku u Zagrebu moći ukrcati i domaći putnici. Vlak će u svibnju, lipnju i rujnu prometovati tri puta tjedno, a u špici sezone svakodnevno, a sve se organizira u suradnji s Hrvatskim željeznicama i Hrvatskom turističkom zajednicom, kao i lani, kad su iz RegioJeta doveli 60 tisuća turista. Ove godine kapacitet i cilj im je 100 tisuća, piše Večernji List.

– Jako smo optimistični unatoč pandemiji. Računamo da će se situacija s koronavirusom smiriti, u Češkoj već padaju brojke, u Hrvatskoj nam sigurnost daje oznaka Safe Croatia za turističke objekte koji provode mjere sigurnosti. Ljudi pokazuju veliki interes za Hrvatsku i mislimo da će potražnja još rasti: mladi više kupuju karte, dok se obitelji odlučuju za turističke aranžmane koje također nudimo – kaže Aleš Ondrůj iz RegioJeta.

Lani je vlak prometovao s 12 vagona, a ove godine će ih biti 15 i prevozit će po 650 putnika – u Ogulinu će se kompozicija podijeliti na dva dijela te će njih sedam nastaviti prema Splitu, a osam prema Rijeci. Putnike će na odredištima čekati autobusi koji će ih potom prevesti na konačnu destinaciju, od Istre, do Dubrovnika. Novost je i ta što vlak više ne ide preko Slovenije, gdje je prošle godine bilo administrativnih problema, već će od Praga preko Brna, Bratislave i Budimpešte doći u Zagreb, gdje će se moći ukrcati i hrvatski putnici, te dalje prema obali.

– Vlak dolazi u Zagreb rano ujutro i u Rijeci je u 10 sati, dok je povratak navečer, tako da ga i lokalni stanovnici mogu iskoristiti za izlet – najavljuje Ondrůj.

Iz RegioJeta prate promjene u graničnim režimima te će na sebe preuzeti svu papirologiju – oni će od putnika prikupljati potvrde o testovima ili cijepljenju te ih izravno isporučiti MUP-u. Cijena karte u jednom smjeru je 22 eura, a u slučaju da se situacija zakomplicira, novac vraćaju putnicima, piše Večernji List.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Uvodi se noćni turistički vlak koji će Bratislavu, Beč i Graz povezivati sa Splitom
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.