JADRANSKA PRIČA Memory igra za najmlađe, s opisom svakog morskog organizma

Foto: Riblja priča PR

Dvoje agronoma, Marina i Filip, zaljubljenici su u more i ribu. Prije godinu dana postali su roditelji i tada su počeli razmišljati kako educirati svoju djevojčicu, ali i svu ostalu djecu o najpoznatijim stanovnicima Jadrana. Ubrzo su došli na zanimljivu ideju – otvoriti obrt koji proizvodi edukativnu hrvatsku dječju igru (memory) Jadranska priča. 

– Marina je kroz znanstveno-nastavni rad spoznala da Hrvati jedu premalo ribe, a Filip je čovjek s mora, koji je cijeli život proveo uz more i s ribom (jedan dio života živio je i u dalekoj Norveškoj, gdje je radio na Institutu za istraživanje mora). Tako smo prije 3 godine zajedno pokrenuli blog s ciljem promocije konzumacije ribe. Pripremali smo redovito jela od ribe i ostalih morskih plodova, kao i educirali pratitelje zašto je važno jesti ribu – poručuju roditelji male Nike koju su na ovaj način, kao i ostalu djecu, poželjeli educirati o najpoznatijim stanovnicima Jadrana.

https://www.facebook.com/ribljaprica/photos/1390141914655684

Tako se rodila ideja za memoryem Jadranska priča. Memory se sastoji od 24 kartice, odnosno 12 parova – tu su raža, hobotnica, sipa, morski jež, dagnja, orada… Ilustracije za memory radili su sjajni hrvatski ilustratori Tena Letica i Ivan Dilberović. Kako to ne bi bio samo običan memory, u kutiji se krije i brošura s opisom svakog morskog organizma pa ćete tako saznati da tuna može postići brzinu i do 70km/h ili da morska zvijezda može imati i do 40-ak krakova.

Posebnu čar ovom memoryu daje personalizirana kartica, na kojoj se može napisati ime djeteta, vlasnika memorya Jadranska priča. Memory je namijenjen djeci u dobi od 3 godine nadalje, ali je zanimljiv i edukativan i za stariju djecu i odrasle.

https://www.facebook.com/ribljaprica/photos/1368417566828119

Rastom djeteta memory poprima novu dimenziju pa tako prije 3. godine potiče slikovno pamćenje, s 3 godine djeca većinom uče povezivati parove, a kasnije već mogu učiti iz brošure brojne zanimljivosti o našim organizmima i vezati ih uz jela od morskih plodova koja konzumiraju kod kuće, u školi, vrtiću….

Za kraj, vrlo je važno napomenuti da se svi ciklusi proizvodnje (od izrade ilustracija, pripreme za tisak, tiska, pakiranja) odvijaju u Hrvatskoj tako da je riječ o 100% HRVATSKOM proizvodu.

Riblju priču možete pratiti na instagram i facebook profilu.

D.G.

Vaš komentar