1 min. čitanja

Više sidrenih mjesta i niža cijena koncesije u Brguljama na Molatu

Više sidrenih mjesta i niža cijena koncesije u Brguljama na Molatu
Foto: Boris Kačan

BRGULJE – Zadarska županija odobrit će na sjednici u utorak Poljoprivrednoj zadrugi Brgulje povećanje sidrenih mjesta u sidrištu Brgulje na otoku Molatu, s 58 na 80.

Foto: PZ Brgulje

Koncesionar je Županiji uputio zahtjev za izmjenom koncesije na način da se dijelovi polja koje nije moguće staviti u funkciju sidrišta izuzmu iz površine te se poveća broj sidrenih mjesta sukladno potrebama prostora i uvjetima sigurnosti plovidbe, piše 057.info.

Izmjenama bi se površina sidrišta smanjila sa 75.267 m2 na 67.525 m2, a broj sidrenih mjesta povećao bi se na 80 sidrenih mjesta.

Zatraženim izmjenama ne mijenja se vrsta niti predmet ugovora o koncesiji budući je i nadalje riječ o gospodarskom korištenju pomorskog dobra, luke posebne namjene – sidrišta Brgulje na otoku Molatu, a kako su pri podnošenju zahtjeva ispunjeni uvjeti iz Zakona o koncesijama, vijećnicima je predloženo donošenje oduke o izmjeni odluke.

Stalni dio koncesijske naknade smanjuje se sa 225.801 kn na 202.575 kn, od čega je jedna trećina prihod proračuna Zadarske županije.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.