HAVARIJA NIZOZEMSKOG TERETNJAKA Ispao brod izgrađen u Puli, dva iz šibenskog brodogradilišta još se drže

Foto: Youtube / Screenshot

Čini se da je s nizozemskog broda Eemslift Hendrika kojeg je zahvatilo nevrijeme na Sjevernom moru ispao jedan od brodova koje je ovaj teretnjak prevozio iz luke Rotterdam za Norvešku. Kako smo doznali, radi se o plovilu vrijednom oko 5 milijuna eura kojeg je isporučilo pulsko brodogradilište Tehnomont 10. ožujka, a ukrcanom na ovaj brod deset dana kasnije.

U novim video materijalima koje je u utorak objavila Norveška obalna straža, vidljivo je da jedno od plovila nedostaje na palubi teretnjaka specijaliziranog za prijevoz jahti i manjih brodova.

– To je ovaj zeleni na palubi. Mi smo ga kupcu isporučili 10. ožujka, a ukrcan je na taj brod 20. ožujka. Radi se o servisnom brodu za ribogojilišta – potvrdio je za Morski HR Niko Skala voditelj gradnje i tehnički direktor.

DOZNAJEMO Brod kojem prijeti potonuće, prevozi brodove iz hrvatskih brodogradilišta!

Podsjetimo, posada nizozemskog teretnog broda evakuirana je po olujnom nevremenu kod norveške obale u ponedjeljak, a brod je ostao plutati i zbog nestabilnosti mu prijeti potonuče.

Neki od 12 članova posade su skočili u more prije nego što ih je spasio helikopter, a drugi su spašeni direktno s palube.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

NIZOZEMSKI BROD KOJEM PRIJETI POTONUĆE Imamo fotografije ukrcaja plovila iz šibenskog brodogradilišta