LJEPOTICA NA „ŠMINKANJU“ U šibenskom brodogradilištu servisirana jedna od najljepših megajahti na svijetu

Foto: Iskra brodogradilište Šibenik

ŠIBENIK – Superjahta “Burrasca”, jedna od najljepših luksuznih jedrilica u svijetu, stigla je u Iskra brodogradilište u Šibeniku na redovni remont i pripremu za novu plovidbenu sezonu, potvrđeno je iz toga brodogradilišta.

Na “Burrasci” je u Iskra brodogradilištu Šibenik obavljen popravak desne osovine brodskog vijka radi izmjene brtvenice, očišćen je i obojen podvodni dio trupa, a obavljeni su i radovi na pramčanom porivniku (bow thrustera) te niz sitnijih popravaka i postupaka redovnog održavanja.

Foto: Iskra brodogradilište Šibenik

“Burrasca” je luksuzna superjahta, jednotrupna jedrilica duga 56 i široka 11,5 metara. Izgrađena je od aluminijaprema projektu dizajnera brodova Rona Hollanda u talijanskom brodogradilištu Perini Navi 2003. godine. Njena bruto težina je 497 tona. Plijeni elegancijom, a imponira svojim jarbolima koji joj daju osobitu ljepotu. Njena vrijednost kreće se oko 15 500 000 dolara, a uređena je kao luksuzna vila. Ima pet kabina s maksimalnim komforom za 12 putnika, a opslužuje ju 8 članova posade. Nema službene potvrde tko je vlasnik megajahte.

Iskra brodogradilište Šibenik ove godine bilježi značajan porast remontnih aktivnosti u komercijalnom segmentu. sezona remonta intenzivira se upravo u proljetnom razdoblju, kako bi jahte i drugi brodovi bili spremni za nautičku sezonu.

“Prošle godine godine upravo u ovo vrijeme zbog lockdowna koji je uključivao i zabranu kretanja velik dio klijenata odgodio je radove, no sada se situacija o ozračju ipak optimističnijih očekivanja, mijenja što se pozitivno odražava na potražnju remontnih usluga za što su šibenski brodograditelji pripravni. To je potvrđeno dolaskom superjahte “Burrasca” na remont upravo u Šibenik”, kažu u Upravi Iskra brodogradilišta Šibenik i dodaju kako su posebno stručni i konkurentni u segmentu usluga servisiranja, održavanja, popravaka i remonta jahti, što je potvrđeno i upravo odrađenim poslom na megajahti „Burrasco“.

Foto: Iskra brodogradilište Šibenik

M.B.