2 min. čitanja

LJEPOTICA NA „ŠMINKANJU“ U šibenskom brodogradilištu servisirana jedna od najljepših megajahti na svijetu

LJEPOTICA NA „ŠMINKANJU“ U šibenskom brodogradilištu servisirana jedna od najljepših megajahti na svijetu
Foto: Iskra brodogradilište Šibenik

ŠIBENIK – Superjahta “Burrasca”, jedna od najljepših luksuznih jedrilica u svijetu, stigla je u Iskra brodogradilište u Šibeniku na redovni remont i pripremu za novu plovidbenu sezonu, potvrđeno je iz toga brodogradilišta.

Na “Burrasci” je u Iskra brodogradilištu Šibenik obavljen popravak desne osovine brodskog vijka radi izmjene brtvenice, očišćen je i obojen podvodni dio trupa, a obavljeni su i radovi na pramčanom porivniku (bow thrustera) te niz sitnijih popravaka i postupaka redovnog održavanja.

Foto: Iskra brodogradilište Šibenik

“Burrasca” je luksuzna superjahta, jednotrupna jedrilica duga 56 i široka 11,5 metara. Izgrađena je od aluminijaprema projektu dizajnera brodova Rona Hollanda u talijanskom brodogradilištu Perini Navi 2003. godine. Njena bruto težina je 497 tona. Plijeni elegancijom, a imponira svojim jarbolima koji joj daju osobitu ljepotu. Njena vrijednost kreće se oko 15 500 000 dolara, a uređena je kao luksuzna vila. Ima pet kabina s maksimalnim komforom za 12 putnika, a opslužuje ju 8 članova posade. Nema službene potvrde tko je vlasnik megajahte.

Iskra brodogradilište Šibenik ove godine bilježi značajan porast remontnih aktivnosti u komercijalnom segmentu. sezona remonta intenzivira se upravo u proljetnom razdoblju, kako bi jahte i drugi brodovi bili spremni za nautičku sezonu.

“Prošle godine godine upravo u ovo vrijeme zbog lockdowna koji je uključivao i zabranu kretanja velik dio klijenata odgodio je radove, no sada se situacija o ozračju ipak optimističnijih očekivanja, mijenja što se pozitivno odražava na potražnju remontnih usluga za što su šibenski brodograditelji pripravni. To je potvrđeno dolaskom superjahte “Burrasca” na remont upravo u Šibenik”, kažu u Upravi Iskra brodogradilišta Šibenik i dodaju kako su posebno stručni i konkurentni u segmentu usluga servisiranja, održavanja, popravaka i remonta jahti, što je potvrđeno i upravo odrađenim poslom na megajahti „Burrasco“.

Foto: Iskra brodogradilište Šibenik

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.