1 min. čitanja

MOGU LI NAM RUSI POPRAVITI TURISTIČKU SEZONU? Najavljeni letovi iz Moskve za Hrvatsku

MOGU LI NAM RUSI POPRAVITI TURISTIČKU SEZONU? Najavljeni letovi iz Moskve za Hrvatsku
Foto: Aleksandar Gospić / HTZ

Hrvatska je ponovno pokrenula izdavanje turističkih viza za ruske državljane, a Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji već je zaprimilo prve prijave, potvrđeno je danas iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Da je na tržištu Rusije izražena potražnja za Hrvatskom kao turističkom destinacijom potvrđuju i najave Aeroflot Airlinesa, ruskog nacionalnog avioprijevoznika koji od početka lipnja do kraja rujna ove godine svakodnevnim letovima planira povezivati Moskvu s Pulom, Dubrovnikom i Splitom.

– Na tržištu Rusije izražena je potražnja za sigurnim ljetnim odmorom, a među traženim destinacijama posebice se ističe Hrvatska. U prilog budućim trendovima s ovog tržišta svakako ide ponovno izdavanje viza za ruske građane, kao i novi granični režimi prema kojima Rusi u Hrvatsku mogu ući s negativnim PCR ili antigenskim testom, potvrdom da su preboljeli korona virus, ali i što je najvažnije, potvrdom da su primili bilo koje cjepivo – izjavio je Rajko Ružička, direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Rusiji, dodavši kako vesele najave novih aviolinija koje će povezivati ključne ruske i hrvatske destinacije.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.