Nizozemski teretnjak uhvaćen u tegalj, a brod iz pulskog Tehnomonta “sam sebe” spasio

Foto: Stadt Sløvåg

Nizozemski brod Eemslift Hendrik rano jutros je uhvaćen u tegalj. Dva broda koje prevozi iz šibenskog brodogradilišta Iskra su spašena, a treći kojeg je proizveo pulski škver Tehnomont ispao je u more u utorak i čini se da je tako “sam sebe” spasio. 

– Poslali su dva remorkera do havariranog teretnjaka. Valovi nisu više 10-15, već sad oko 6 metara, pa će akcija spašavanja biti moguća. Na brod trebaju spustiti helikopterima četiri člana spasilačke posade koja će uz pomoć 2 remorkera nizozemski teretnjak otegliti do prve norveške luke. Jutros smo se čuli s našim parnerima i oni su nam tako pojasnili – potvrdio je upravo za Morski HR Roko Vuletić, član Uprave Iskra brodogradilišta u Šibeniku.

Foto: Youtube / Screenshot

Dva broda iz šibenskog brodogradilišta na palubi teretnjaka su spašena, a iako je jučer skliznuo s palube, brod proizveden u Tehnomontu Aqs Tor je također uskoro u teglju i čini se da je “sam sebe” spasio od oštećenja, odnosno kvalitetno je izgrađen, pluta i čini se prema prvim snimkama zasad – neoštećen.

– Radi se o servisnom brodu za ribogojilišta – potvrdio je za Morski HR Niko Skala voditelj gradnje i tehnički direktor Tehnomonta koji zbog posebnog zahtjeva kupca da se ne daju dodatne informacije o ovom događaju, iste želi ispoštovati, pa je samo potvrdio sretan završetak cijele ove priče.

Foto: Stadt Sløvåg

Do broda “AQS Tor” stigao tegljač “Stadt Sløvåg” koji se morao suočavati i s valovima između 5 i 6 metara, priopćila je tvrtka za spašavanje Stadt sjøtransport.

Zbog ljuljanja broda i užadi koja visi s palube, kapetan tegljača je zasad odlučio pričekati pokušaje povezivanja, za plovilo čiju vrijednost procjenjuju na 6,6 milijuna eura.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

HAVARIJA NIZOZEMSKOG TERETNJAKA Ispao brod izgrađen u Puli, dva iz šibenskog brodogradilišta još se drže

NIZOZEMSKI BROD KOJEM PRIJETI POTONUĆE Imamo fotografije ukrcaja plovila iz šibenskog brodogradilišta

DOZNAJEMO Brod kojem prijeti potonuće, prevozi brodove iz hrvatskih brodogradilišta!

Vaš komentar