2 min. čitanja

Uskoro se uređuje trogirska plaža Saldun – Dobit će novi izgled i sadržaje

Uskoro se uređuje trogirska plaža Saldun – Dobit će novi izgled i sadržaje
Foto: Grad Trogir

TROGIR – Trogirska plaža Saldun uskoro će dobiti novi izgled i sadržaje. Nakon višemjesečne pripreme dokumentacije, ishođene su sve dozvole te je spreman projekt uređenja. Projekt podrazumijeva izgradnju šetnice, mula, pera, sadnju stabala i postavljanje tuševa.

Investicija je vrijedna 3 milijuna kuna, od kojih će se dio sufinancirati putem adekvatnog natječaja Ministarstva turizma, a dio iz gradske blagajne.

Foto: Grad Trogir

Uređivat će se plaža u duljini od oko 400 metara, a projekt podrazumijeva izgradnju šetnice, mula, pera, sadnju stabala, postavljanje tuševa, nasipanje žala i jedno dječje igralište manje površine.

Početak radova planira se iza turističke sezone, a procijenjeno vrijeme trajanja radova je oko pola godine.

Foto: Grad Trogir

– Ovaj projekt od prvog dana u našim je planovima i drago mi je što konačno mogu reći da je spreman za realizaciju. Velik broj Trogirana tradicionalno gravitira toj plaži koja je posljednjih godina u prilično lošem stanju jer se u nju dugo nije ulagalo – kazao je gradonačelnik Trogira, Ante Bilić.

Foto: Grad Trogir

– Mnogi naši sugrađani u blizini imaju i smještajne objekte koji će sigurno dobiti na vrijednosti i kvaliteti s ovakvim sadržajem u neposrednoj blizini. Može se reći da Saldun ovom investicijom postaje najbolja gradska plaža. Drago mi je i što ćemo ovdje uspjeti realizirati jedno manje igralište koje su nas tražili mještani Čiova – zaključio je Bilić.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.