Uskoro se uređuje trogirska plaža Saldun – Dobit će novi izgled i sadržaje

Foto: Grad Trogir

TROGIR – Trogirska plaža Saldun uskoro će dobiti novi izgled i sadržaje. Nakon višemjesečne pripreme dokumentacije, ishođene su sve dozvole te je spreman projekt uređenja. Projekt podrazumijeva izgradnju šetnice, mula, pera, sadnju stabala i postavljanje tuševa.

Investicija je vrijedna 3 milijuna kuna, od kojih će se dio sufinancirati putem adekvatnog natječaja Ministarstva turizma, a dio iz gradske blagajne.

Foto: Grad Trogir

Uređivat će se plaža u duljini od oko 400 metara, a projekt podrazumijeva izgradnju šetnice, mula, pera, sadnju stabala, postavljanje tuševa, nasipanje žala i jedno dječje igralište manje površine.

Početak radova planira se iza turističke sezone, a procijenjeno vrijeme trajanja radova je oko pola godine.

Foto: Grad Trogir

– Ovaj projekt od prvog dana u našim je planovima i drago mi je što konačno mogu reći da je spreman za realizaciju. Velik broj Trogirana tradicionalno gravitira toj plaži koja je posljednjih godina u prilično lošem stanju jer se u nju dugo nije ulagalo – kazao je gradonačelnik Trogira, Ante Bilić.

Foto: Grad Trogir

– Mnogi naši sugrađani u blizini imaju i smještajne objekte koji će sigurno dobiti na vrijednosti i kvaliteti s ovakvim sadržajem u neposrednoj blizini. Može se reći da Saldun ovom investicijom postaje najbolja gradska plaža. Drago mi je i što ćemo ovdje uspjeti realizirati jedno manje igralište koje su nas tražili mještani Čiova – zaključio je Bilić.

I.B.

Vaš komentar