Nova trajektna luka na otoku Pašmanu gotova do ljeta

Foto: ZDŽ

TKON – Projekti vrijedni više od 150 milijuna kuna trenutno se provode na otocima Ugljan i Pašman. Tim povodom zadarski župan Božidar Longin sa suradnicima je posjetio otočne općine gdje je s načelnicima obišao neke od radova.

Zadarski župan je u pratnji izaslanstva Općina Tkon predvođenog načelnikom Goranom Mušćetom obišao završne radove na novoj trajektnoj luci koja bi trebala biti završena do ljeta. Ukupno je u njezinu izgradnju uloženo više od 45 milijuna kuna, a završna faza, vrijedna 32,5 milijuna kuna prvi je projekt lučke infrastrukture u RH financiran iz EU fondova, a provodi ga Županijska lučka uprava Zadar.

– Ovo je projekt od vitalne važnosti za općinu Tkon i cijeli otok Pašman i doprinijet će razvoju turizma i povećanju kvalitete življenja otočnog stanovništva. Rasteretit će centar mjesta koje u ljetnoj sezoni prekrcano, a i sigurnost plovidbe će biti znatno povećana – kazao je Goran Mušćet.

Župan Longin je u pratnji načelnika Općine Pašman Krešimira Ćosića obišao mjesnu luku Mrljane čiju je sanaciju i rekonstrukciju vrijednu 5,5 milijuna kuna provodila Županijska lučka uprava.

Zadarski župan Božidar Longin i načelnik Općine Tkon, Goran Mušćet u obilasku radova na trajetnoj luci Tkon – Foto: ZDŽ

– Kod nas se oduvijek živjelo uz more, ali i od mora. Svjesni smo važnosti mjesnih luka i lučica u našim priobalnim mjestima, jer o njima u velikoj mjeri ovise svakodnevne potrebe stanovnika. Samo u protekle 4 godine uložili smo 125 milijuna kuna u uređenje i sanaciju mjesnih luka u više od 30 otočnih i priobalnih mjesta u našoj županiji – otkrio je župan.

Adaptacija dječjeg vrtića u Kraju, Društveni dom u Neviđanima, uređenje rekreacijskih staza i pet vidikovaca, uređenje i opremanje dječjih igrališta u svih osam općinskih naselja, obnova državne ceste od naselja Barotul do trajektnog pristaništa u Tkonu, s rekonstrukcijom raskrižja na ulazu u Pašman, samo su neki od projekata koji se trenutno realiziraju na području općine Pašman.

– Sve je to plod kvalitetne suradnje općinskih vlasti sa Zadarskom županijom i Vladom RH. Zalog je to za razvoj našeg otoka i u budućem razdoblju – poručio je načelnik Krešimir Ćosić.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Dovršetak nove trajektne luke u Tkonu do ljeta, a luka Sali još čeka početak radova

U 2020. sanirali pet važnih luka, ove godine će još tri! Ključni projekti Županijske lučke uprave Zadar

Vaš komentar