OPASNO OTKRIĆE U OMIŠU: Umjesto školjkica iz pijeska izronila – bomba!

Foto: Association Balkan Imperium

OMIŠ – Član amaterske udruge Association Balkan Imperium u četvrtak ujutro je na plaži u mjestu Dubci pokraj Omiša pronašao granatu za koju se pretpostavlja da je zaostala iz Drugog svjetskog rata, potvrdio je za Morski.hr predsjednik te udruge Petar Blažević.

Članovi udruge se, prema Blaževićevim riječima, amaterski bave promocijom metalnog detektiranja, a tijekom svojih istraživanja uz pomoć detektora metala nerijetko naiđu i na ovakva otkrića.

Foto: Association Balkan Imperium

– Naš član, koji je želio ostati anoniman, bombu je pronašao oko 10 sati ujutro pretražujući detektorom plažu. Odmah se obratio meni, a ja sam ga uputio da eksplozivno sredstvo ne dira i da odmah pozove policiju, što je on i učinio – ispričao nam je Blažević. Policija je odmah izašla na teren, no o porijeklu topovske granate i o načinu na koji je ona dospjela na plažu još nema konkretnih informacija.

On kaže kako su slični nalazi vrlo česti, te da njihova Facebook grupa, osim amatera, okuplja i veliki broj stručnjaka pirotehničara koji svojim iskustvom,  znanjem i savjetima kako postupiti prilikom pronalaska eksplozivnog sredstva značajno pridonose sigurnosti osoba koje dođu do takvih otkrića i izbjegavanju nesreća.

M.B.

Vaš komentar