1 min. čitanja

SKRAĆENJE PUTOVANJA PREMA RIJECI Kreće izgradnja čvora Trinajstići kod Matulja

SKRAĆENJE PUTOVANJA PREMA RIJECI Kreće izgradnja čvora Trinajstići kod Matulja
Foto: Youtube / Screenshot

RIJEKA – Ministar Oleg Butković će u utorak 3. svibnja prisustvovati potpisivanju ugovora za izvođenje radova za izgradnju čvora Trinajstići. Ugovor će potpisati predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta, Boris Huzjan te Josip Purić u ime odabranog izvođača radova, odnosno tvrtke GP KRK d.d.

Vrijednost ugovorenih radova za izgradnju čvora Trinajstići iznosi 33,3 milijuna kuna bez PDV-a. Planirani početak izgradnje je svibanj 2021. godine s rokom izvođenja radova od 18 mjeseci.

Izgradnja čvora Trinajstići planirana je na trasi autoceste A7 između čvorova Matulji i Jurdani, na području Općine Matulji. Najveći značaj predmetnog čvora je kvalitetno povezivanje Matulja i okolice na Riječku obilaznicu, a samim time i na mrežu autocesta.

Izgradnja čvora omogućit će spajanje radnih zona R1 i R2 na Riječku obilaznicu, rasterećenje postojeće cestovne mreže (državna cesta D8 i županijske ceste) te rasterećenje raskrižja u centru Matulja.

Osim toga, pridonijet će gospodarskom razvoju, skraćenju duljine putovanja prema Rijeci te rasterećenju postojeće cestovne mreže na širem području što će pridonijeti smanjenju gužvi posebice u turističkoj sezoni.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.