3 min. čitanja

CIRKUS U KRILU JESENICE – HDZ-ovac: “Šta ako nije po zakonu, ko će čekat zakon?”

CIRKUS U KRILU JESENICE – HDZ-ovac: “Šta ako nije po zakonu, ko će čekat zakon?”
Foto: Čitatelji

KRILO JESENICE – Više građana proslijedilo nam je pritužbe na bager koji je ovih dana ordinirao u do sad netaknutu uvalu Duboka kod Krila Jesenice. Kažu, bager je srušio brdo da dođe do mora, a onda su na more sišli i mještani da pokušaju spriječiti daljnju devastaciju pomorskog dobra. Nitko nema ništa protiv uređenja i nadohrane plaže, međutim mještani žele da sve ide po zakonu. Lokalni brodar, za kojeg kažu da je naručio radove tvrdi: “tko će čekati zakon”. Sav cirkus mještani su snimili i na videu, a kako se čini, organizatorima ilegalnih radova najveća noćna mora su novinari i policija. E pa, evo nas… opet!

– Ovdje je bilo brdo i izravnali su put radi dohrane tj. svima nam je jasno da su napravili put za nelegalno iskrcavanje otpada kao šta su i prvi put napravili luku na Kru, malo po malo pod okriljem noći. Evo vam snimka, kandidata HDZ-a za Općinsko vijeće Dugi Rat Andrije Marasovića o problemu na licu mjesta. On je ujedno i predsjednik udruge porat Krilo i Bajnice – kaže nam čitateljica koja tvrdi da je isti čovjek organizator ove devastacije, kao i mnogih drugih.

U nastavku objavljujemo snimku, na kojoj se nalazi prozvani Marasović, inače vlasnik tvrtke Brodarstvo Marasović iz Krila Jesenice i predstavnik brodara cijelog Jadrana.

Foto: Čitateljica

„Općina neće radit problem, već novinari, policija…“

– ….nije po zakonu… rekla si da nije po zakonu. Ali, ajmo neko konstruktivno rješenje nać. Vi me napadate, pa pomalo, ljudi – čuje se u uvodu snimke Andrija Marasović.

– Onaj tko je razbio, morat će to vratiti u prvobitno stanje – kazuje jedna od okupljenih.

– Ali.. je li triba dozvola za to? Kad ćemo je dobit, ako bude tribala? Nećemo nikad j**a te… Triba sanirat, a triba dozvola, a na pomorskom dobru, as ti… – čudi se Marasović.

– Općina neće radit problem, ali će bit problem ako dođu opet sto novinara, bla, bla, policija, čuda! Sve mi to moremo napravit i vratit kako je bilo, odnosno bolje, ako ne budete cirkus radili – završava svoj govor okupljenima Marasović na ovoj snimci.

Na snimci se vidi i saborska zastupnica Marijana Puljak (Klub Centra i GLAS-a), koju smo kontaktirali da nam prepriča događaj:

– Skupila se tri susida brodara, jedan čak HDZ-ovac na listi za općinsko vijeće Dugog Rata Andrija Marasović. Hoće nasut plažu. Kažu, pa šta ako nije po zakonu, ko će čekat zakon – prepričava nam Puljak jučerašnji događaj na plaži koja se nalazi ispred kuće njene majke.

– To su tri susjeda koja su brodari, Krilo Jesenice, uvala Duboka. Tu je bila mala plažica s prirodnim šljunkom i kućica za brodice koja je tu od davnina. Mul se s vremenom uništio, more ga je podlokalo. S općinom su se dogovorili da plažu trebaju sanirati. Nitko se ne buni da općina sanira plažu, no došao je neki bager, spustio se na plažu i nije to bilo nasipanje šljunka, nego je probio put, uništio plažu i krenuo vaditi stijene iz mora. Rekla sam im “Što radite, ovo vam je pomorsko dobro?” Oni su rekli da žele da bude tu lipa plaža, da bude pero da zaštiti da more ne odnese. Mi bi svi da je plaža uređenija, ali ne možeš radit tako kako tko hoće. Rekli su da nisu oni, nego općina, ali oni su usmjeravali bageristu da vadi kamenja iz mora i slično – priča Puljak.

Ovako je uvala Duboka izgledala prije devastacije

– Rekli su “tko će čekat planove, zakone, to neće za 10-20 godina”. Rekla sam im da moraju čekat bez obzira koliko treba čekati. Ne ide to tako “Ja hoću lijepu plažu pa je idem sam uređivati”. Bilo je tu još ekipe koja se pobunila. Pokušala sam ih primiriti, da se susjedi ne svađaju jer žive skupa. Na kraju su se složili da svi žele isto, ali po zakonu, dakle nadohrana plaže da, ali bez drugih radova – zaključila je Puljak.

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.