1 min. čitanja

Počinje Festival peljeških podruma

Počinje Festival peljeških podruma
Foto: TZO Orebić

Doživite Pelješac u novoj eno-gasto manifestaciji – Festival peljeških podruma!

Pelješac, sinonim za vino, odnosno vinari i ugostitelji s Pelješca kroz mjesec dana otvorit će svoja vrata na zadovoljstvo brojnih ljubitelja vinske čašice.

Svi koji se u razdoblju od 15.svibnja do 15.lipnja nađu na poluotoku doživit će Pelješac u svim njegovim okusima i mirisima. Za vrijeme trajanja festivala vinarije koje sudjeluju u projektu svojim posjetiteljima nudit će popuste na vino (20% na određene palete vina), a restorani i konobe imati će jelovnike sa tradicionalnim pelješkim specijalitetima uz čašu domaćeg vina osmišljenima ciljano za festival (dva menija, jedan od 120,00 i jedan od 180,00 kn).

U ovaj projekt uključilo se 53 sudionika, od vinarija, winebarova, restorana, opg-ova i školjkara.

Festival peljeških podruma je tematsko događanje koje čak i u doba pandemije ne predstavlja sigurnosni rizik, nema velikih okupljanja, te se preporučuje dolazak u vinarije uz najavu. U skopu festivala će se održati i edukativne radionice, stručna predavanja te razna druga događanja zanimljiva vinoljupcima.

Ovo je odlična prilika za sve koji tijekom boravka žele autentično iskustvo inspirirano bogatom gastronomijom i vinskom tradicijom, kao i jednodnevnim posjetiteljima koji žele doživjeti posebno turističko iskustvo.

Manifestaciju su osmislile sve četiri turističke zajednice sa Pelješca (TZO Ston, TZO Trpanj, TZO Janjina i TZO Orebić) u suradnji s tvrtkom Feel IQM. Kroz zajedničku koordinaciju s vinarima i ugostiteljima sa cijelog Pelješca osmišljeni su i završni detalji manifestacije.

Pelješac sa svojom vinarskom tradicijom, tradicionalnim konobama i ribljim restoranima zadovoljit će i najizbirljivija nepca. Vino za pelješčane predstavlja puno više od dobre kapljice, puno je ljubavi i strasti uneseno u ovu priču koja traje stoljećima.

Organizatori stoga pozivaju na Festival peljeških podruma i upustite se u novi eno-gastro doživljaj.

Marko Galiot

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.