AZOLPP PROMIJENIO ITINERER: Brzobrodska linija Lastovo–Korčula–Dubrovnik kreće tek 24. svibnja

Foto: Morski HR

Agencija za obalni linijski pomorski promet objavila je u srijedu da državna brzobrodska linija broj 9808 na relaciji Lastovo – Korčula – Dubrovnik konačno kreće u ponedjeljak 24. svibnja umjesto 15. kako je ranije najavljeno.

Liniju će brzim brodom ”Anastazija” privremeno održavati brodar TP line koji je odabran kao najpovoljniji ponuditelj u postupku javne nabave, a liniju će održavati do trenutka dok je ne preuzme brodar koji će biti odabran u otvorenom postupku javne nabave prijevoza na ovoj liniji. Taj je postupak trenutno obustavljen zbog žalbe.

Tako će se do 24. svibnja ispuniti svi potrebni tehničko operativni uvjeti za održavanje linije, tvrde u AOLPP. No tek koji dan prije, u subotu 8. svibnja iz iste je Agencije odaslano priopćenje prema kojem ova brzobrodska linija starta 15. svibnja, što znači da je bez konkretnog objašnjenja početak linije odgođen za devet dana.

Donosimo i plovidbeni red nove linije, uz napomenu kako prvi dan polaska broda valja pomaknuti na 24. svibanj u mjesto 15. svibnja kako stoji u vrhu reda:

M.B.

Vaš komentar