VRAĆAJU LI NAM SE TURISTI NA VELIKA VRATA? Veliki interes britanskih avioprijevoznika za hrvatske destinacije

Foto: Pixabay

Nakon gotovo sedam mjeseci pauze, u kojima je Zagreb bio jedina hrvatska destinacija koja je imala zračnu vezu sa Londonom, brojni avioprijevoznici do kraja ovog mjeseca obnovit će promet na sezonskim linijama prema hrvatskim zračnim lukama, prenosi portal Croatian Aviation.

Dubrovnik – London

Od 28. svibnja britanski nacionalni avioprijevoznik British Airways obnovit će promet na svojoj sezonskoj liniji između Londona (zračna luka Heathrow) i Dubrovnika. Letovi su od spomenutog datuma potvrđeni tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, petka i nedjelje. Dubrovnik će biti prvo odredište British Airwaysa u ovoj ljetnoj sezoni u Republici Hrvatskoj.

Od 30. lipnja na liniji London Gatwick – Dubrovnik promet će obnoviti britanski niskotarifni prijevoznik EasyJet. U početku je najavljen jedan let tjedno, nedjeljom, no već od 07. lipnja najavljeno je povećanje u vidu broja tjednih operacija, svakog ponedjeljka, četvrtka, subote i nedjelje.

Split – London

EasyJet će 22. svibnja ponovno uvesti liniju London Luton – Split, u početku s dva leta tjedno, četvrtkom i subotom, a od 08. lipnja najavljena su četiri leta tjedno na ovoj liniji. Od 29. svibnja uvode se još dvije linije između Splita i Londona. Croatia Airlines obnovit će promet prema Heathrowu s jednim tjednim letom, subotom, dok će Easyjet uvesti liniju prema zračnoj luci Gatwick također jednom tjedno, subotom. EasyJet već od 08. lipnja najavljuje 6 letova tjedno na ovoj liniji, svakog dana osim srijedom.

British Airways je do prije nekoliko dana najavljivao povratak u Split u prvim danima lipnja, no letovi su još jednom odgođeni i trenutno najavljeni od 11. lipnja.

Pula – London

Od 03. lipnja irski Ryanair uvodi liniju London Stansted – Pula. Letovi su kroz lipanj najavljeni dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom. Od 12. lipnja i EasyJet planira uvesti liniju između Pule i London Gatwicka.

Zadar – London

Ryanair će od 01. lipnja obnoviti promet između Stansteda i Zadra. Najavljena su dva leta tjedno, utorkom i subotom.

Zagreb – London

Croatia Airlines do svibnja je prometovala između Heathrowa i Zagreba jednom tjedno, ponedjeljkom, no od početka ovog mjeseca kompanija prometuje i na drugom tjednom letu između dvije zračne luke – svakog petka. Od ovog tjedna Croatia će prometovati između Heathrowa i Zagreba tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede i petka.

Povratak British Airwaysa u Zagreb trenutno je odgođen za kraj lipnja. Ostale hrvatske zračne luke otvorene za međunarodni promet (Rijeka, Osijek i Brač) nemaju najavu redovnih letova iz londonskih zračnih luka za svibanj, a za očekivati je da će spomenute zračne luke biti bez direktne veze s Londonom kroz cijelu ljetnu sezonu.

M.B.

Vaš komentar