1 min. čitanja

VIDEO – PELJEŠAC: Eksplozivom u ribe? Eto, i toga još ima!

VIDEO – PELJEŠAC: Eksplozivom u ribe? Eto, i toga još ima!
Foto: Youtube / Screenshot / Ilustracija

PRAPRATNO – Javio nam se šokirani i zaprepašteni čitatelj koji je u luci Prapratno na Pelješcu svjedočio seriji eksplozija kojima je grupica neodgovornih – ovo je tek pristojniji izraz za pravu karakternu osobinu takvih ljudi! – ribolovaca koji umjesto ribarskog alata koriste – eksploziv.

– Kako se boriti protiv ovakvog ponašanja? -zapitao se naš čitatelj i ispričao nam čemu je svjedočio.

-Prošlog tjedna, točnije u četvrtak 13. svibnja oko 21 sat bio sam u luci Prapratno. Mreža je očito već ranije bila bačena, možda u padanje mraka, možda ranije, nisam obraćao pozornost. Prva pojedinost koja mi je zapela za oko bio je sivi automobil  u kojem je sjedilo nekoliko muškaraca. Ne izlaze van, kao da čekaju nešto.

Nakon što su se iz uvale razišli zaposlenici u obližnjem kafiću i lokalni stanovnici, muškarci su izašli iz auta i uputili se do plaže. Dalje nisam obraćao pozornost na njih, a onda sam čuo zvuk pente i vidim barku kako se približava. Par trenutaka poslje zatreslo mi se tlo pod nogama. Eksplozija!

Ta je eksplozija bila samo prva u nizu od njih četiri ili pet koliko ih je uslijedilo. Uspio sam snimiti samo ovu zadnju, i to jedva da se išta vidi jer je već pao mrak – u nevjerici nam je ispričao čitatelj.

Na snimci je vidljiv tek kratki bljesak uslijed eksplozije oko 7. ili 8. sekunde videa, no jasan je komentar snimatelja koji konstatira: „Eto zašto nema ribe u Prapratnom!“

Osim onog pitanja čitatelja „kako se boriti protiv ovakvog ponašanja?“ možda bi bilo potrebno postaviti još jedno pitanje: „Što je u glavama ljudi koji su kadri uzeti eksploziv u ruke i s njim sjesti u ribarski čamac?“

M.B.

PROČITAJ VIŠE:

VIDEO Krivolovci eksplozivom masovno uništavaju ribu, bacili dinamit 50 m od ronioca
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.