Kreću nove brzobrodske linije koje povezuju Dalmaciju i Kvarner

Foto: G&V Line

ZADAR – Zadarski brodar G&V Line Iadera nastavlja morskim putem povezivati Dalmaciju i Kvarner. Ove sezone plovit će se na dvije brzobrodske putničke linije: Zadar-Silba-Rab-Krk-Rijeka te Zadar-Božava-Silba-Mali Lošinj-Susak. 

Linija koja povezuje Zadar i Rijeku s otocima Silbom, Rabom i Krkom održava se od 2019.godine, a ove sezone, na osnovu prošlogodišnjih rezultata i prijedloga putnika, uvedene su neke izmjene. Polazak će tako biti u jutarnjim satima iz Zadra, a povratak u poslijepodnevnim satima iz Rijeke. Ruta je izmijenjena na način da će brod, umjesto u Lopar na Rabu, pristajati u grad Rab. Na brzobrodskoj liniji Zadar-Silba-Rab-Krk-Rijeka i obratno plovit će se svaki ponedjeljak, srijedu, petak i nedjelju.

Utorak, četvrtak i subota rezervirani su za plovidbu na drugoj brzobrodskoj liniji, koja se ove sezone uvodi po prvi put: Zadar-Božava-Silba-Mali Lošinj-Susak i obratno.

Obje linije će, u razdoblju od 01.06. do 30.09.2021., održavati katamaran Antonija, koji nudi ugodnu plovidbu u klimatiziranom salonu, besplatni wi-fi, bogatu ponudu brodskog bara te mogućnost prijevoza bicikla, kao i kućnih ljubimaca. 

Prva plovidba održat će se u utorak, 01.06.2021., na brzobrodskoj liniji Zadar-Božava-Silba-Mali Lošinj-Susak, s polaskom iz Zadra u 08:00h i povratkom sa Suska u 16:30h. Dan nakon, u srijedu 02.06.2021., kreće plovidba na liniji Zadar-Silba-Rab-Krk-Rijeka, s polaskom iz Zadra u 08:00h te povratkom iz Rijeke u 16:00h.

Red plovidbe, cjenik i svi detalji nalaze se na web stranici, putem koje je moguća i online kupovina karata.