2 min. čitanja

Svečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i Pločama

Svečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i Pločama
Foto: HRM / D. Mišić

SPLIT/PULA/PLOČE – Tridesetu obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske, Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske pripadnici Hrvatske ratne mornarice obilježili su u srijedu, 26. svibnja 2021. godine odavanjem počasti braniteljima poginulim u Domovinskom ratu te svečanim postrojavanjem u Splitu, Puli i Pločama.

Pripadnicima Hrvatske ratne mornarice postrojenim na platou ispred kipa svetog Nikole na sidrištu vojarne „Admiral flote Sveto Letica-Barba“ u Splitu prigodnim riječima obratio se zapovjednik, kontraadmiral Ivo Raffanelli.

Foto: HRM / D. Mišić

Evocirajući sjećanja na povijesne događaje iz vremena Domovinskog rata i ustrojavanja Oružanih snaga RH kontraadmiral Raffanelli je istaknuo:

– Ta će vremena zauvijek biti zapamćena kao vremena nacionalnog jedinstva i odlučnosti, snage i hrabrosti hrvatskog vojnika. Stoga, obilježavajući veliku obljetnicu osnutka Hrvatske vojske, prije svega dužni smo odati počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, svima onima koji su doprinijeli hrvatskoj slobodi i samostalnosti, organiziranju i razvoju suvremenih Oružanih snaga. U tišini i s posebnim pijetetom odajemo počast svima koji su svoje živote položili na oltar domovine, utkali ih u našu sadašnjost i u budućnost naše djece.

Foto: HRM / D. Mišić

Čestitajući promaknutim, odlikovanim, pohvaljenim i nagrađenim, kontraadmiral Ivo Raffanelli je istaknuo:

– Procesi transformacije i dalje traju, isto kao i procesi modernizacije, opremanja, stvaranja boljih uvjeta života i rada. Predanošću svom pozivu, stalnim učenjem i usavršavanjem izravno doprinosimo razvoju Hrvatske ratne mornarice i Oružanih snaga RH. Neka vaši uspjesi budu poticaj i svima nama za sve ono što ćemo još dati za dobrobit naše domovine i svih njenih građana.

Nakon svečanog postrojavanja, dekan i vojni kapelan don Branimir Projić služio je misu zadušnicu za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.