Svjedok požara ispričao: “Sve je počelo na skupoj jahti, a onda se odvezala i nastaje kaos…”

Foto: Jure Ugrina

KAŠTEL GOMILICA – Djelatnik u charter agenciji, koji za ovu priliku nije htio ići u javnost s punim imenom i prezimenom, za Morski HR ispričao je čemu je sinoć svjediočio u kaštelanskoj marini. 

– Pri izlasku na teren zatekli smi požar na vise plovila. Po svjedočenju malobrojnih mornara u Marini, požar je krenuo na skupocjenoj jahti, tijekom kuhanja. Zbog brzine širenja, nisu uspili ugasiti požar, te se vatra brzo proširila na ostatak jahte. Potom su izgorili privezni konopi, pa je jahta isplovila sama na susjedni dok, na kojem su bila privezana oatala plovila. Sidarivši se, vatra se proširila i nastaje kaos. Gori nebo, gori more, gore brodovi. Sjatilo se poveća masa ljudi, koja je pokušala pomoći na neki svoj način, kako je tko znao – priča nam djelatnik charter agencije.

– Uz pomoć vatrogasaca, sa kopna i mora, mornara a posebno bih napomenuo osoblja iz konkurencijskih firmi u marini, vatra je ugašena i zaustavljena. I ovaj put dobri međuljudski odnosi, uz velike napore odradili su veliki posao – poručuje ovaj svjedok.

Prema informacijama koje smo dobili od drugih svjedoka, požar je dohvatio čak 15-ak brodova, unatoč blizini vatrogasaca, buktinja je napravila ogromnu štetu, pa se sve češće postavlja osnovano pitanje sigurnosti ove marine. Daljnja straga ovog događaja, zasigurno će pokazati više detalja.

D.G.