1 min. čitanja

Ljetni raspored plovidbe Jadrolinije kreće u petak, 4. lipnja

Ljetni raspored plovidbe Jadrolinije kreće u petak, 4. lipnja
Foto: Damir Jerkov

Jadrolinija 4. lipnja kreće sa svojim ljetnim rasporedom plovidbi.

– Umjesto u 05:30, prodajno mjesto otvarat će u 04:30, tako da se zaista ranom zorom dižemo. I krećemo! – s osmijehom kaže Jelena Ivulić iz Jadrolinije za HRT-ovu emisiju Dobro jutro, Hrvatska.

Što se tiče trajektnih linija, Jelena kaže kako će biti povećanja.

– Primjerice, Supetar sa dosadašnjih 9 linija na 12, Starigrad s 4 na 5, i tako, postepeno krećemo. Što se tiče katamaranskih linija, tu smo malo oprezniji. Ne krećemo odmah s punim linijama nego, za početak, umjesto 4 krećemo s 2 komercijalne linije prema Hvaru – još uvijek nam nedostaje avio-putnika koji bi onda dalje krenuli prema našim otocima, objašnjava.

Kaže kako se, nakon puno mjeseci mira i tišine, u Splitu konačno može čuti i nešto stranih jezika – što na prodajnim mjestima, što u luci.

– U niskom smo startu, da se konačno ‘zakotrljamo’ drugu polovicu lipnja, srpanj, kolovoz, i tako dalje – kaže Ivulić i dodaje kako je Jadrolinija konačno dočekala da se 40 posto ukupnog dozvoljeno kapaciteta ukine.

– Sada imamo stopostotni kapacitet u koji možemo ukrcati naše putnike. To nam je zaista došlo kao veliko olakšanje. Što se tiče mjera, maske i dalje ostaju, i apeliramo na naše putnike da nam pomognu u tome i cijelo putovanje budu s maskama – napominje.

Zima je, kaže, prošla u iščekivanju da valovi epidemije prođu.

– Još malo nedostaje da se vrijeme ustali i da možemo krenuti raditi. Čekamo da ‘zakuhamo’, jer nam je već zaista dosadio ovaj mir – zaključuje Ivulić za HRT.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.