BRODU NEMA SPASA Gori koća u šibenskom akvatoriju

Foto: Čitatelj

ŠIBENIK – Dobili smo više dojava o požaru na koći koji je izbio danas na pučini šibenskog akvatorija, a događaj nam je potvrdila i policija. 

– Požar je izbio na brodu u teritorijalnim vodama Republike Hrvatske, u rubnom području između Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije – potvrđeno nam je u šibenskoj policiji.

Neslužbeno doznajemo da se radi o ribarskom brodu Lokarda koji je svoju poziciju posljednji put očitovao prije dva sata 11 Nm južno od otoka Žirja, a iz policije nam preciziraju:

– Dojavu za požar smo dobili 13.36 sati. Članovi posade su prešli na drugu ribaricu i srećom, ljudski životi nisu ugroženi – potvrdio nam je voditelj smjene OKC u PU Šibensko-kninskoj.

Foto: Vesselfinder / Screenshot

Na teren su izišle sve službe; vatrogasci, Lučka kapetanija i policija.

Doznajemo da je brod Lučke kapetanije pristupio gašenju i morao je odstupiti zbog velike vrućine i činjenice da na brodu ima plinskih boca, što bi dovelo u opasnost i gasitelje.

Prema informacijama koje imamo s terena, tročlana posada pokušala je izgasiti požar, ali nisu uspjeli u tome. Potroširi su protupožarne aparate i skočili u more. U blizini je bio ribarski brod Strelica, koji ih je naposljetku spasio.

Iako je bilo informacija da je brod potonuo, čini se da se još drži, ali je obavijen gustim dimom, a ovo je fotografija koju smo upravo dobili.

Jurica Gašpar

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Gori ribarski brod u Šibenskom akvatoriju – Posada evakuirana!